PODGORIČKI DAN TVRDI: Bivši šef policije u Kotoru pretresao Škaljarce, a zatim izveštavao rivalski Kavački klan?!

PODGORIČKI DAN TVRDI: Bivši šef policije u Kotoru pretresao Škaljarce, a zatim izveštavao rivalski Kavački klan?!

Foto: Printscreen Youtube


Bivši komandir kotorske policije Zlatko Samardžić, koji je optužen zbog saradnje sa kriminalnim klanovima, više puta je učestvovao u pretresima objekata koje koristi vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić, a o rezultatima pretresa obaveštavao je vođe rivalskog kavačkog klana, pokazuju podaci prikupljeni tokom primene mera tajnog nadzora, piše podgorički Dan.

Samardžić je učestvovao i u pretresu Vukotićevih objekata kada je u blizini kuće pronađeno oružje za koje su škaljarci tvrdili da im je podmetnuto.

Uvidom u mere tajnog nadzora utvrdjeno je da je Samardžić bio u stalnoj telefonskoj komunikaciji sa Vladimirom Božovićem. Preko njega je zakazivao sastanke sa vođama i članovima kavčkog klana.

Iz prisluškivanih razgovora proizilazi da je Samardžić pripadnicima kavačkog klana Aleksandru Djurišiću i Vladimiru Božoviću, nakon hapšenja u avgustu prije dve godine, omogućio da komuniciraju u zgradi kotorske policije kako bi se dogovorili o načinu iznošenja odbrane pred tužiocem.

Djurišić i Božović su uhapšeni nakon što su pretili sugrađaninu Saši Radanoviću, koji je navodno blizak škaljarskom klanu.

Iako je neposredno nakon hapšenja Samardžić priznao da je koristeći poziciju u kotorskoj policiji vodjama kavačkog klana davao informacije o policijskim aktivnostima koje su bile usmerene ka rasvetljavanju krivičnih dela za koja se oni terete, pred sudom je tvrdio suprotno.

Samardžić je na početku istrage priznao krivicu, kada je sklopio sporazum sa Specijalnim državnim tužilaštvom. Nakon toga je u Višem sudu u Podgorici saopštio da je odustao od sporazuma, tvrdeći da je pod prisilom potpisao da je radio “i što jeste i što nije”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar