PODIGNUTA OPTUŽNICA U SLUČAJU “BENTLI”: Trojici okrivljenih preti do osam godina zatvora, već su u pritvoru zbog drugih krivičnih dela

PODIGNUTA OPTUŽNICA U SLUČAJU “BENTLI”: Trojici okrivljenih preti do osam godina zatvora, već su u pritvoru zbog drugih krivičnih dela


Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv trojice okrivljenih za slučaj “bentli”, koji su na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi 2. septembra prošle godine “bentlijem” presekli kolonu vozila predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, optuženi su Luka Radulović (37) koji je tog jutra vozio automobil marke “bentli” i njegovi saputnici Miloš Tančev (23) i Stevan Dukić.

Viši sud u Beogradu oglasio se nenadležnim za suđenje ovog krivičnog dela i predmet prosledio Drugom osnovnom sudu na postupanje, rečeno je danas Tanjugu u Višem sudu.

Do incidenta sa “bentlijem” došlo je 2. septembra 2017. godine u 8:20 na Topčiderskoj zvezdi, kada je to vozilo španskih registarskih oznaka naleteo na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije, a koje se kretalo u koloni.

“Bentli” je inače u vlasništvu bivšeg fudbalskog reprezentativca Ivice Dragutinovića, ali tog jutra njega je vozio Radulović, a saputnici su mu bili Dukić i Tančev.

Nakon tri sedmice koje su proveli u pritvoru, sva trojica su puštena da se brane sa slobode 22. septembra.

Međutim, Radulović je ponovo uhapšen krajem oktobra zbog sumnje da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe u Beogradu i široj okolini preprodavao kokain i sada se nalazi u pritvoru po tom osnovu.

Dukić i Tančev su ponovo uhapšeni u decembru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Aleksandra Savkovića (27) ispred kluba “Nana” na Senjaku, tako da su i oni u pritvoru.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar