Poruka

Poruka

Foto: Shutterstock


Dvojica muškaraca uhapšeni su u sredu zbog sumnje da su 21. januara pokušali ubistvo advokata Marka Vujoševića (40) i njegovog telohranitelja Stefana Š. (28). Do pucnjave je došlo u Resavskoj ulici u centru Beograda, a napadač je tada ispalio pet hitaca i to u pravcu advokata, ali ga je njegov telohranitelj zaštitio i spasao mu život. Telohranitelj je tom prilikom pogođen u nogu, a napadač je pobegao.

Policija do srede uveče nije saopštila identitet osumnjičenih, kao ni motiv pokušaja ubistva advokata Vujoševića.

On je posle pucnjave za medije izjavio da ne može ni da nasluti zbog čega se našao na meti napada vatrenim oružjem.

Vujošević je ranije u javnosti dovođen u vezu sa poslom vezanim za kol centre koji su bili uključeni u prevaru tešku više od 200 miliona evra!

-Nemam nikakvu predstavu ko bi pucao na mene. Nemam ni ideju. Jeste mi čudno što je pucano, ali nema ničeg da sam uradio da bih bio meta napada – rekao je posle pucnjave advokat Vujošević i naveo da napad ne može poveže sa prevarom oko kol centara.

-Od tada su prošle tri godine. Ne verujem da bi neko čekao toliko vremena da bi sada nešto organizovao. Pritom ja i nemam nikakvu odgovornost za taj posao. Primio sam sve honorare osim poslednjeg – rekao je tada Vujošević.

Inače, prevara sa kol centrima funkcionisala je tako da su zaposleni u ovoj firmi pozivali žrtve širom Evrope koje su zatim namamljivali da ulažu novac u nepostojeću onlajn trgovinu stranim valutama. Prevaru je otkrio Beograđanin Aleksandar Ignjatović (34), koji je sve prijavio nemačkoj policiji i trebalo je da bude svedok u ovom postupku, ali je u februaru 2020. godine pronađen mrtav u hotelskoj sobi. Zvanični uzrok smrti je bio da mu je stalo srce.

Povezane vestiOni nisu usud Srbije

Glavni optuženi u ovom postupku je Izraelac Gal Barak, koji je označen kao organizator ove kriminalne grupe. On se 2017. preselio iz Izraela na Balkan, gde je otvorio prve firme, najpre u Bugarskoj, a zatim u Srbiji, gde je registrovao firme “Kaktus marketing” i “Maj markets”.

Pravne poslove Gala Baraka i Uvea Lenhofa u Beogradu vodio je upravo advokat Marko Vujošević i njegov prijatelj Lazar Hopl. Vujošević je po otkrivanju afere za “Birn” rekao da je Baraka i Lenhova pitao čime se bave.

-Oni su mi objasnili, ali kao da sada vi meni kažete bavim se raketnom tehnologijom. To je meni toliko bilo strano, nikada pre nisam čuo o binarnim opcijama i foreksu – rekao je Vujošević i naveo da jeste otvorio firmu u njihovo ime.

-Firmu sam otvorio u ime Gala Baraka i Uvea Lenhofa. To je ono što ja radim u 99 odsto slučajeva kada klijent ne želi da se eksponira – advokati osnivaju firme na svoje ime. Firma je za godinu dana prihodovala 23 miliona evra – rekao je advokat Vujošević, navodeći da su posle prekida posla sa kol centrima i hapšenjem osnivača počele da pristižu brojne žalbe klijenata koji su tražili povraćaj novca.

Dva napada

Advokat Marko Vujošević je, kako i sam kaže, pre pucnjave napadan dva puta. Prošlog januara navodno je grupa mladića upala u njegov stan i pretukla ga, ali je on to negirao, uz tvrdnju da je lakše povređen u čarki oko parkinga. Zatim su nekoliko meseci kasnije zgrade u blizini Vujoševićeve advokatske kancelarije izlepljene plakatima sa uvredljivim porukama upućenim njemu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar