POŠILJKA VREDNA 22.000 EVRA: Carina zaplenila 50 ampula steroida

POŠILJKA VREDNA 22.000 EVRA: Carina zaplenila 50 ampula steroida


Danas su carinici na graničnom prelazu Horgoš zaplenili oko 50 ampula steroida i time sprečili pokušaj krijumčarenja robe vredne 22.000 evra.

Do akcije je došlo kada je automobil bugarskih registracija, kojim je putovao dvojni državljanin Slovačke i Bugarske, odvojen sa  strane jer je trebalo da prođe carinsku kontrolu. Prilikom provere carinicima je pomagala i policija i na prvi pogled u automobilu nije bilo pronađeno ništa. Međutim nakon otvaranja kofera na dnu, ispod garderobe pronađeno je 49 ampula veoma skupog hormona rasta “somatropina”, a procenjeno je da pojedinačno svaka ampula košta oko 490 evra.

Putnik se pravdao da je steroide kupio u Bugarskoj i da su mu potrebni za ličnu upotrebu, što je malo verovatno, ako se uzme u obzir da je jedna ampula dovoljna za jednonedljnu dozu. Carinici veruju da je roba bila namenjena za preprodaju u Nemačkoj, gde se putnik i uputio.

Hormon rasta ili somatropin je hormon koji stimuliše rast organizma, a ima ulugu i u regulaciji raznih metaboličkih procesa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar