POSLE 13 GODINA SUĐENJA: Viši sud u Kragujevcu osudio Luku Karadžića na dve godine zatvora

POSLE 13 GODINA SUĐENJA: Viši sud u Kragujevcu osudio Luku Karadžića na dve godine zatvora

Foto: Printscreen Youtube/AP


Viši sud u Kragujevcu danas je u ponovljenom postupku osudio Luku Karadžića na dvogodišnju kaznu zatvora, a izrečena mu je i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od dve godine, saznaje Beta u tom sudu.

Protiv Luke Karadžića, rodjenog brata nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, vodio se sudski postupak zbog saobraćane nesreće koja se dogodila 14. jula 2005. godine na magistralnom putu Kragujevac – Mali Požarevac, u kojoj je smrtno nastradala devojka B. R. iz Banje.

Portparolka Višeg suda u Kragujevcu Svetlana Simović je rekla da je Luka Karadžić okrivljen za teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Karadžiću je suđeno u ponovljenom postupku pošto je Vrhovni kasacioni sud 2013. godine ukinuo presudu Višeg i Apelacionog suda u Kragujevcu, prihvatajući zahtev za zaštitu zakonitosti Republičkog javnog tužioca i predmet vratio Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Luki Karadžiću je prvom presudom Višeg suda bila odredjena zatvorska kazna u trajanju od dve godine i šest meseci, kao i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar