POTVRĐENA OPTUŽNICA: Marjanoviću preti 40 godina zatvora

POTVRĐENA OPTUŽNICA: Marjanoviću preti 40 godina zatvora

Foto: YouTube screenshot


Viši sud je utvrdio formalnu ispravnost optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene i prosledio odbrani na odgovor. Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo “teško ubistvo na svirep i podmukao način”, za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Portparol suda Bojana Stanković rekla je za Tanjug da je krivično veće suda utvrdilo da je optužnica propisno sastavljena i dostavio je braniocima i okrivljenima na odgovor.

Optužnica će Marjanoviću biti uručena u Okružnom zatvoru u Beogradu gde se nalazi u pritvoru, kao i njegovim braniocima. Rok za podnošenje odgovora je osam dana od dana prijema optužnice. Po prijemu odogovora, odnosno isteku roka za odgovor, krivično vanraspravno veće odlučivaće da li su ispunjeni uslovi za potvrđivanje optužnice.

Marjanović je u pritvoru od 16. septembra 2017. godine, koji mu je 12. februara ponovo produžen do 30 dana zbog uznemiravanja javnosti, a nakon isteka tog perioda, razlozi za produženje pritvora će ponovo biti preispitani.

Detalji optužnice nisu za sada poznati, ali prema jednom od ranijih saopštenja suda povodom produženja pritvora, Marjanović se tereti da je na “svirep način lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost”.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula”, navodi se u rešenju Apelacionog suda suda kojim mu je u decembru produžen pritvor za još tri meseca.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar