POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG AMERIČKOG SPECIJALCA KORBETA: Foku tužilaštvo tereti za nelegalno oružje

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG AMERIČKOG SPECIJALCA KORBETA: Foku tužilaštvo tereti za nelegalno oružje

Foto: Insajder screenshot


Viši sud u Beogradu potvrdio je danas optužnicu protiv američkog državljanina Danijela Dejvida Korbeta i još tri osobe zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i stavljanja u promet oružja i eksplozivnih materija a protiv jedne od njih i zbog neovlašćenog držanja droga.

“Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno veće je stalo na stanovište da skup činjenica koje se navode u optužnici i proizlaze iz dokaza prikupljenih u predistražnom i istražnom postupku, neposredno potkrepljuju osnovanu sumnju da su optuženi učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret, na način kako je to opisano u navedenoj optužnici, te ujedno i opravdavaju podizanje optužbe u ovoj krivičnopravnoj stvari”, navodi se u rešenju suda.

Dodaje se da ;optuženi i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Bivši pripadnik američke specijalne jedinice “Mornaričke foke” Danijel Dejvid Korbet i trojica srpskih državljana uhapšeni su u Beogradu 31. januara. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je tim povodom da je državljanin SAD uhapšen u “štek-stanu” u Beogradu kao i da je policija kod njega pronašla pištolj “CZ-99” sa izbrisanim serijskim brojem. Mediji su tada preneli da je Korbet u Beogradu pripremao likvidaciju poznatog političara.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar