PRAVOSUDNI APSURD U PROKUPLJU: Kaznili čoveka za vožnju neregistrovanog traktora, a on vozio registrovanu frezu

PRAVOSUDNI APSURD U PROKUPLJU: Kaznili čoveka za vožnju neregistrovanog traktora, a on vozio registrovanu frezu


Prekršajni sud u Prokuplju kaznio je Životu Jovića (47) iz kuršumlijskog sela Seoce novčanom kaznom zbog vožnje neregistrovanog traktora “IMT 509” koji više ne postoji, iako je prilikom kontrole saobraćaja kada ga je policija zaustavila, Jović vozio motokultivator.

Jovićev advokat Miloš Gašić je uložio žalbu na tu presudu Apelacionom sudu u Nišu koji je reagovao i poništio presudu suda iz Prokuplja.

“Jović vozi frezu koja je registrovana, a oni ga osuđuju za neregistrovan traktor iako u zapisniku policije stoji da je vozio frezu. Pritom mu zabranjuju da naredna tri meseca vozi mopede i trocikle. Ovo u mojoj praksi nisam do sada video”, rekao je Gašić agenciji Beta.

U policijskom izveštaju stoji i da je Jović, ustvari, upravljao neregistrovanim motokultivatorom, iako je on trajno registrovan.

Prekršajni Apelacioni sud u Nišu, ukinuo je ovu nesvakidašnju presudu Prekršajnog suda i vratio na ponovni postupak.

Prvostepeni sud u Prokuplju kaznio je Životu Jovića, koji je vozio trajno registrovanu frezu sa 20.000 dinara uz koje treba da plati još 2.000 dinara sudskih troškova i izrekao zabranu upravljanja motornim vozilima “AM” kategorije koja uključuju mopede, lake tricikle i lake četvorocikle.

Jović je rekao da je pokušao policajcu koji ga je zaustavio da objasni i pokaže dokumenta iz kojih se vidi da je vozilo (motokultivator) trajno registrovano, ali da nije vredelo.

“Razočaran sam, jer nisam napravio prekršaj. Imam uredna dokumenta da mi je freza registrovana. Ako me osude za nešto što nisam uradio, treba mi deset i više metara drva da bih platio kaznu. Krivo mi je što me terete za prekršaj i traktor koji ne postoji”, kazao je Jović.

Advokat Gašić rekao je da su činjenice da Života Jović nema traktor i da mu je freza trajno registrovana.

“Prekršajni sudija u postupku nije utvrdio stvarno stanje. I ukoliko bude potrebno da Jović ponovo uloži žalbu to će ga koštati najmanje 33. 000 dinara. Ja ću učiniti sve kako bi Jovića oslobodili ovih nepravednih optužbi”, naveo je Gašić.

Spornog dana, kada ga je zaustavio saobraćajac, Jović je prevozio drva za grejanje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar