PREDMET DODELJEN DRUGOM SUDIJI: Suđenje Darku Kostiću zakazano za 11. oktobar

PREDMET DODELJEN DRUGOM SUDIJI: Suđenje Darku Kostiću zakazano za 11. oktobar

Foto: YouTube screenshot


Početak suđenja modnom kreatoru Darku Kostiću, optuženom za polno uznemiravanje i nedozvoljeno držanje droge, zakazan je za 11. oktobar.

Nakon što je došlo do izuzeća sudije koja je postupala u prethodnom postupku protiv njega, predmet je dodeljen drugom sudiji.

Početak glavnog pretresa zakazan je za 11. oktobar, rekao je Tanjugu portparol Trećeg osnovnog suda u Beogradu Igor Veličković. Kostić je krajem juna bio uhapšen i u pritvoru je bio nešto više od mesec i po dana dana.

Protiv njega je 14. avgusta Treće osnovno tužilaštvo podnelo optužni predlog sudu kojim ga tereti za polno uznemiravanje maloletnog L. J. (15), ali i još jednog punoletnog mladića B. Š. (22), kao i za nedozvoljeno držanje droge.

Međutim, istog dana sud mu je ukinuo pritvor.

Kostić se ranije na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem, iskoristivši svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je nakon izlaska iz pritvora, preko društvenih mreža poručio da nije nikoga maltretirao, zlostavljao ili doveo u neprijatnu situaciju, već da je on žrtva medijskog “silovanja i zlostavljanja”.

Modnog kreatora je prijavio maloletnik L. J. koji je prethodno došao u njegov stan da bi ga Kostić fotografisao.

I drugi mladić B. Š. je, prema navodima pojedinih medija, svedočio da ga je Kostić polno uznemiravao nakon konzumiranja droge.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar