PRLJAVI POLICAJAC – najveća misterija slučaja Olivere Krsmanić

PRLJAVI POLICAJAC – najveća misterija slučaja Olivere Krsmanić


Da je smrtna kazna ostala na snazi u Srbiji, Olivera Krsmanić, svirepi ubica taksiste Nezira Šišića, bila bi pogubljena. Sudeći po prvostepenoj presudi od 40 godina zatvora, koja je uvedena 2002, upravo kao zamena za smrtnu kaznu. Krsmanićevoj je zatim odlukom Apelacionog suda izrečena kazna od 15 godina zatvora, koja joj ističe u aprilu sledeće godine. Iza njenih zlodela ostao je grob taksiste Šišića, grob radnika pumpe Zorana Radovića, koga je ubio Krsmanićev saučesnik Slobodan Jordanov. U zatvoru je završio i Mladen Mitrović, koji je Krsmanićevoj i Jordanovu pomagao posle izvršenja ubistava. Jedina osoba koja u ovom postupku nije procesuirana je policajac koji je Krsmanićevu uvukao u svet droge i prostitucije. Čovek kome je Krsmanićeva bila robinja za seks, podvođenje, dilovanje droge…

Nezir Šišić bio je inspektor policije. Imao je suprugu, doktorku Milanu, i dve ćerke – Sandru i Andreu. Kuću u Borči. Bio je porodičan čovek. Onda je preživeo dva infarkta. Iz zdravstvenih razloga odlučio je da napusti policiju i otišao u taksiste. Sa svima u okruženju je bio prijatelj. Nikad se ni sa kim nije posvađao, nikad mu niko nije pretio. Mnogim mušterijama je bio stalni taksista.

A onda je 12. aprila 2005. zla sudbina umešala prste…

Zbog čega je jedina žena koja je u Srbiji osuđena na 40 godina zatvora, na sudu svu krivicu prebacila na policajca Interventne brigade, koga je optužila i za silovanje? Ali i zbog čega, uprkos zahtevu sudije, nijedan postupak protiv njega nikada nije pokrenut, čitajte u novom broju Ekspresa koji je već u prodaji.

01 (2)

Ekspres. Drugačiji ugao.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar