PROFITERI… Muškarac i žena prodavali maske po 15 puta višoj ceni

PROFITERI… Muškarac i žena prodavali maske po 15 puta višoj ceni

AP Photo/Rafiq Maqbool


D.P. i I.B. uhapšeni su jer su zbog preprodaje maski putem sajta “Kupujem-prodajem” nudili zaštitne maske po 15 puta većoj ceni, saznaje Tanjug.

Oni se terete za krivično delo nezodvoljena trgovina, a istragu protiv njih će sprovesti Tužilaštvo za visoko organizovani kriminal.

Nakon saslušanja sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu u sredu D.P odredio pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Prema I.B sudija je odredio meru zabrane napuštanja stana uz primenu mere elektronskog nadzora, (kućni pritvor sa nanogicom) uz zabranu da tokom sprovođenja mere koristi internet, saopšteno je iz Višeg suda.

Beograd - 7 June, 2019: Policijski auto na ulicama Beograda

Mera zabrane napuštanja stana može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, s tim što će sud svaka tri meseca ispitati da li je dalje trajanje mere opravdano, dodaje sud.

Povezane vesti – STEFANOVIĆ: Za 12 sati napisano 87 krivičnih i prekršajnih prijava

Istovremeno, osumnjičena I.B. je upozorena da ukoliko prekrši navedenu zabranu da protiv nje može biti određen pritvor.

Protiv rešenja o pritvoru osumnjičeni i njihov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar