PROPEVAO BIVŠI PRIPADNIK ZEMUNSKOG KLANA: Tužilaštvo traži pritvor za policajce zbog pljačke 1997.

PROPEVAO BIVŠI PRIPADNIK ZEMUNSKOG KLANA: Tužilaštvo traži pritvor za policajce zbog pljačke 1997.


Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je danas istragu protiv trojice osumnjičenih za razbojništvo 1997. godine, sa kojim je povezano kidnapovanje Novaka Stevanića (22), koji se nedugo nakon toga ubio.

Nakon 21 godinu istrage, uhapšeni su aktivni pripadnik Žandarmerije Saša Đajić (44) i penzionisani policajac Milan Radukić (55), dok je treći osumnjičeni u ovom slučaju Goran Ristić već u pritvoru zbog drugih krivičnih dela.

Đajić i Radukić saslušani su u tužilaštvu, dok će Ristić biti ispitan naknadno, potvrdila je za Tanjug portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Takođe, tužilaštvo je predložilo Višem sudu da Đajiću i Radukiću odredi pritvor zbog bojazni da će uticati na svedoke i da će doći do uznemirenja javnosti.

Prema saopštenju policije, trojica osumnjičenih su Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na napoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja.

Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka, navela je policija.

Mediji su preneli da je u ovom delu učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv “zemunskog klana”, sada pokojni Zoran Vukojević.

Stevaniću su navodno prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima. Potom su ga ubacili u “golf 2”, za čijim je volanom bio Ristić i potom ga predali vođi klana Dušanu Spasojeviću, kako bi mu mladić rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Mediji pišu da je ova – prva otmica klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, razrešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, do detalja opisao događaje.

Mladić, tokom čije otmice su “zemunci” opljačkali kuću njegovih roditelja i odneli 100.000 maraka i zlatni nakit, posle torture, ubio se u aprilu 1998.

Inače, uhapšeni su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar