Pucanj u pucača

Pucanj u pucača

TANJUG/ ZORAN ZESTIC


Vedran Repčić (41), sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića, ubijen je u sredu ujutru u beogradskom naselju Braće Jerković. Policija je u potrazi za ubicom Repčića, koji je takođe odgovarao za jedno ubistvo, ali i druga brojna krivična dela, pokrenula akciju “Vihor”, odnosno kontrolu svih sumnjivih vozila na izlazu iz grada.

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Repčić je ubijen u Ulici braće Jerković kod broja 201, na pedesetak metara od okretnice autobusa broj 26. Na njega je pucano između parkiranih automobila, gde je njegovo telo i ostalo posle zločina. Ubica, koji još nije identifikovan, u njega je ispalio pet hitaca, i to naočigled nekoliko prolaznika, koji su napadača opisali kao muškarca odevenog u tamniju sportsku garderobu, sa tamnim kačketom i crnom hirurškom maskom na licu.

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Repčić je pogođen u srce i glavu, tako da pokušaji lekarske ekipe Hitne pomoći da ga reanimiraju na mestu zločina nisu uspeli. Istovremeno sa Hitnom pomoći stigla je i policija koja je obavila uviđaj i saslušala svedoke pucnjave.

Povezane vestiKarijera cinkaroša

Ubijeni Repčić inače je dugogodišnji poznanik policije i to po ozbiljnim krivičnim delima. Gonjen je za ubistva, razbojništva i iznude, a iza sebe ima i odsluženu zatvorsku kaznu. On je u martu 2003. godine bio osuđen na deset godina zatvora zbog ubistva vlasnika radnje „Brka“ Predraga Milosavljevića, izvršenog 3. avgusta 1998. Iako je na početku suđenja negirao krivicu, na izricanju presude je rekao da je „došao da bi odslužio kaznu kakvu je zaslužio“. Ono što je u ovom slučaju bio šok jeste da je Repčić po hapšenju za ubistvo Milosavljevića policiji priznao još dva ubistva, koja je počinio sa samo 17 godina. Reč je o ubistvu Milana Budimira, čuvara Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici, izvršeno 1. oktobra 1996, i ubistvu taksiste „Beotaksija“ Branka Topalovića 14. oktobra iste godine, kojem je u potiljak ispaljen smrtonosni hitac. Međutim, Repčić je kasnije tvrdio da je priznanje u policiji o ova dva zločina dao „pod prisilom i pretnjom“, tako da je u daljem postupku oslobođen krivice za ova dva zločina, „zbog nedostatka materijalnih dokaza“.

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Po izlasku iz zatvora Repčić je nastavio sa kriminalnim poslovima, koji su doveli do toga da se pre pet godina našao na meti napadača, ali je preživeo atentat. Upucan je tada na desetak metara od porodičnog stana i ostavljen da iskrvari na ulici. I tada je pogođen sa dva metka u grudi i dva u glavu, ali je uz napore lekara tada uspeo da preživi. Ovog puta nije bio te sreće.

Svedok

„Vraćala sam se iz prodavnice. Dečko je išao donjom ulicom. Odjednom sam čula jedan pucanj. Okrenula sam se, mislila sam da je petarda. Čula sam još dva pucnja i tada sam videla da dečko leži pored kombija, a da se onaj što ga je upucao savio i stavio pištolj u crnu torbu i pobegao. Lice mu nisam videla“, izjavila je komšinica Repčića, koja je svedok zločina.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar