RACIJA U ŠPANIJI: Uhapšena četvorica državljana Srbije, na plantaži zaplenjeno 908 stabljika kanabisa i 36 kilograma osušene marihuane

RACIJA U ŠPANIJI: Uhapšena četvorica državljana Srbije, na plantaži zaplenjeno 908 stabljika kanabisa i 36 kilograma osušene marihuane

Foto: MUP Srbije


Policija u Španiji uhapsila je četvoricu državljana Srbije, dilera marihuane i od njih zaplenila 908 stabljika kanabisa i 36 kilograma osušene marihuane.

Kako je izvestio španski list La Vanguardia, uhapšeni su starosti od 28 do 46 godina, a žive u Almosteru u Taragoni. Policijska istraga o uhapšenima datira još od početka 2017. godine, kada je policija saznala za mogućnost postojanja plantaža marihuane sakrivenih u dve kuće u Kataloniji.

Istraga je, kako se navodi, dovela do grupe muškaraca srpskog porekla koja je održavala plantaže i organizovano se bavila gajenjem i prodajom droge, uz jake bezbednosne mere.

Katalonska policija je otkrila prostorije za uzgajanje marihuane koje su bile izolovane kako bi se izbeglo termičko otkrivanje.

Osim droge zaplenjene su i 162 lampe, 163 transformera, 23 filtera, nekoliko klima uređaja, kao i materijal za sađenje. Policija je otkrila i da su svi ovi uređaji bili nezakonito priključeni na struju.

List navodi da sve ukazuje na to da su uhapšeni bili angažovani u međunarodnoj distribuciji marihuane, nakon što su ga kultivisali i pakovali pod vakuumom.

Istraga je i dalje u toku, a nisu isključena dalja hapšenja, piše La Vangardija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar