RAZNET DŽIP NA AUTOKOMANDI: Nastradali muškarac pripadnik grupe Filipa Koraća?

RAZNET DŽIP NA AUTOKOMANDI: Nastradali muškarac pripadnik grupe Filipa Koraća?

Foto: Ekspres/Marko Đoković


U eksploziji džipa koja se danas dogodila oko 13 časova na uglu Ustaničke i Južnog Bulevara, poginuo je muškarac starosti između 40 i 50 godina.

Prema nezvaničnim informacijama, stradao je Siniša Milić zvani Boške (44), navodni pripadnik kriminalne grupe Filipa Koraća, piše Blic.

Kako kažu očevici, Milić je nakon eksplozije vrištao na sav glas zarobljen u uništenim kolima, ali je nekoliko minuta kasnije podlegao povredama.

Ekipa Hitne pomoći stigla je na teren, ali su samo prišli muškarcu koji je već preminuo, a potom ih je policija sklonila od automobila zbog straha da automobil ponovo ne eksplodira.

Foto: Ekspres/ Marko Đoković

Foto: Ekspres/ Marko Đoković

Inače, Milićev džip eksplodirao je dok je prvi stajao u redu na semaforu. Od eksplozije je oštećen još jedan automobil koji je bio u blizini.

Na terenu su vatrogasci, forenzičari, kao i ekipe koje proveravaju da li na automobilu ima bombi.

Foto: Ekspres/Marko Đoković

Foto: Ekspres/Marko Đoković

Iako zvanične potvrde nema, najverovatnije se radi o eksploziji bombe jer je detonacija bila toliko jaka da su se zatresli prozori sa okolnih zgrada, rekli su svedoci za TV Prva.

Pripadnik grupe Filipa Koraća

Siniša Milić je, prema operativnim podacima kojima raspolaže MUP, šef obezbeđenja Filipa Koraća, jednog od istaknutih članova klana Luke Bojovića, koji se nalazi u zatvoru u Španiji.

IZREŠETAN VOĐA RAKOVIČKOG KLANA: Stojke ranjen, meta je bio i Filip Korać

Boske je bivši pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica (SAJ) RS, a hapšen je i u Beogradu, u novembru 2015. u slučaju praćenja premijera Aleksandra Vučića. Naime, tada je utvrđeno da je ukupno osam puta tokom 24 sata zatečen u svom “audiju A8” u blizini adrese na kojoj stanuje premijer, a koju je obilazio i nadgledao.

KO JE FILIP KORAĆ?

filip-korac-710x1261

Korać godinama važi za najbližeg saradnika Luke Bojovića. Vođstvo nad klanom je preuzeo nakon što je Bojović 2012. u Španiji uhapšen i osuđen na 18 godina zatvora.
U poslednje četiri godine Korać je od nasleđenog zemunskog klana napravio jednu od jačih kriminalnih ekipa u Srbiji, sa novim poslovima, kriminalnim kontaktima i novcem.
I pre Bojovićevog hapšenja, Korać je bio osoba zadužena za poslove u Srbiji. Glavni operativac na terenu, desna ruka glavnog bosa. Kada je Bojović 2010, posle hapšenja Sretka Kalinića, pobegao iz Srbije, Korać je ostao u zemlji i u njegovo ime upravljao klanom. U to vreme već su pod kontrolom držali najveći deo srpskog narko-tržišta.
Poslove u Crnoj Gori u to vreme za Bojovića je vodio Baranin Luka Đurović, ali je Korać morao da preuzme i ekipu sa ove teritorije. Đurović je, naime, poginuo u saobraćajnoj nesreći 2013. godine, a Korać je preuzeo vođstvo nad celim klanom, pričaju poznavaoci prilika. Poslove, odnosno narko-biznis, proširio je od tada i po Evropi, najviše u Holandiji, gde je poslednjih godina proveo većinu vremena. Korać je iz Srbije u Holandiju pobegao nakon eskalacije sukoba njegovog klana sa suparničkom ekipom iz Crne Gore, čiji je vođa Slobodan Šaranović, i u kojoj je na obe strane ubijeno nekoliko najistaknutijih članova. Žestok rat dve ekipe, stalno ubijanje i oprez, a posebno likvidacija Bojovićevog i Koraćevog najvernijeg prijatelja Radeta Rakonjca u Beogradu u aprilu 2014. bio je povod za Koraćevo bekstvo iz Srbije. Spekulisalo se da je on sledeća meta ubica. Korać se zbog toga bukvalno preselio u Holandiju, tamo je širio poslove, stvorio jake kontakte i odatle upravljao klanom u Srbiji i Crnoj Gori. U poslednje dve godine povremeno je viđen u Beogradu, gde se uglavnom malo kretao na javnim mestima.

NE PROPUSTITE:

(FOTO) UŽASNA LIKVIDACIJA U BEOGRADU

RAZNET DŽIP NA UGLU USTANIČKE I JUŽNOG BULEVARA

ISPOVEST OČEVICA EKSPLOZIJE: Delovi vozila leteli su na sve strane

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar