fbpx

Počnite sa kucanjem vašeg pojma u polje iznad, a nakon toga pritisnite Enter. Za izlaz pritisnite Esc.

REBIĆ: Ekspozija u Novom Sadu je pokušaj ubistva

REBIĆ: Ekspozija u Novom Sadu je pokušaj ubistva

Foto: Printscreen


Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da je sinoćna eksplozija automobila u Novom Sadu pokušaj ubistva jednog lica iz kriminogene sredine.”Postoje određena saznanja po kojima policija zajedno sa Tužilaštvom postupa i verujem da će ovaj slučaj biti ubrzo rasvetljen”, izjavio je Rebić.

On je takođe rekao i da je “od početka ove godine rasvetljeno 95 odsto ubistava i istakao da ima puno poverenje u policiju da će biti rešen i ovaj slučaj u Novom Sadu”. Upitan da li statistika ukazuje da je u Srbiji kriminal u porastu, on je rekao da statistika pokazuje upravo suprotno, odnosno da je 2018. bila godina sa najmanje krivičnih dela u Srbiji u 21. veku.

“Broj krivičnih dela koji se desio 2018. u odnosu na 2017. godinu je za oko 6,5 odsto manji, odnosno dogodilo se 6.000 krivičnih dela manje. Činjenica da se u prva četiri meseca ove godine dogodilo 12 odsto manje krivičnih dela, pokazuje da je Srbija postala sigurnije tlo za svoje građane”,  rekao je Rebić.

Naveo je i da se smanjuje i broj teških krađa (za 16 odsto), broj slučajeva nasilja u porodici (za 17 odsto), broj razbojništava (za 18 odsto).

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar