ŠARIĆEV ADVOKAT POSLE IZRICANJA PRESUDE: Žalićemo se na kaznu od 15 godina zatvora

ŠARIĆEV ADVOKAT POSLE IZRICANJA PRESUDE: Žalićemo se na kaznu od 15 godina zatvora

Foto: Printscreen Youtube


Advokat Darka Šarića, Radoslav Baćević najavio je danas da će podneti žalbu na presudu Specijalnog suda kojom je njegov klijent osudjen na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina jer je, kako je rekao, “veće samo prepisalo optužnicu”.

Baćević je novinarima posle sudjenja rekao da je veće Specijalnog suda trebalo da raspravi sva sporna pitanja koje je naveo Apelacioni sud.

“Veće ne samo što nije raspravilo nijedno sporno pitanje već je samo prepisalo presudu. Stiče se utisak kao da veće nije ni pročitalo odluku Apelacionog suda”, kazao je advokat.

Baćević je dodao da je veće iz odluke Apelacionog suda uvažilo samo da je potrebno primeniti blaži zakon.

Sudsko veće Specijalnog suda u Beogradu osudilo je ranije danas u ponovljenom prvostepenom postupku Darka Šarića za šverc kokaina na 15 godina zatvora, smanjivši mu tako kaznu za pet godina. Kazne su smanjene i Goranu Sokoviću sa 20 na 15 godina i Želju Vujanoviću sa 18 na 14 godina.

Apelacioni sud je ukidajući prvostepenu presudu ocenio da je sudsko veće primenilo pogrešni krivični zakonik i izreklo strože kazne nego što je to moglo, umesto blažeg zakona gde je maksimalna kazna 15 godina zatvora.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar