SEDAM SVEDOKA TUŽIOCA: Prvo suđenje plaćenom ubici škaljarskog klana

SEDAM SVEDOKA TUŽIOCA: Prvo suđenje plaćenom ubici škaljarskog klana


Na pripremnom ročištu za ubistvo Jugoslava Cvetanovića (31), za koje je optužen plaćeni ubica škaljarskog klana Crnogorac Marjan Vujačić (34), vranjsko tužilaštvo predložilo je saslušanje sedam svedoka, među kojima je i brat ubijenog Jugoslava, Saša Cvetanović (35), koji u Beogradu izdržava zatvorsku kaznu za ubistvo mlađeg brata Luke Bojovića, Nikole Bojović.

Kako “Ekspres” saznaje, vranjsko tužilaštvo predložilo je i saslušanje obducenta, koji je izvršio autopsiju tela ubijenog Cvetanovića.

Branilac optuženog Vujačića, advokat Borivoje Borović za “Ekspres” kaže da nijedan od sedam svedoka, koje je predložilo tužilaštvo, nema direktna saznanja o ubistvu.

“Moj klijent, optuženi Vujačić je na ročištu izjavio da nije kriv za ono što me se stavlja na teret optužnicom.
Kao njegov branilac, predložio sam da se na suđenju sasluša veštak koji je veštačio DNK trag nađen na mestu zločina, policijski inspektori i tehničari koji su taj trag uzorkovali, kao i naš stručni saradnik, veštak Oliver Stojković. Sve naše predloge je sud prihvatio i suđenje počinje 10. marta saslušanjem i optuženog i svedoka”, kaže advokat Borović.

Suđenje za ubistvo Cvetanovića biće prvo u Srbiji na kome je na optuženičkoj klupi osoba koja je označena kao plaćeni ubica škaljarskog klana.

Povezane vesti – RAT KAVAČA I ŠKALJARA: Još jedna krvava osveta u kokainskom obračunu

Optužnicom se Vujačiću na teret stavlja krivično delo teško ubistvo na podmukao način.

Optužnica je podignuta u decembru nakon što su u istrazi saslušani svi svedoci, od kojih je najbitnije bilo saslušanje Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul. On je na saslušanju rekao da su i on i brat dobijali pretnje, direktne i indirektne, kao i da je o svemu tome već pričao pred Specijalnim sudom, na kome je direktno optužio Luku Bojovića za ubistvo Jugoslava. Na saslušanju u vranjskom tužilaštvu Saša Cvetanović je pored Luke Bojovića pomenuo još dve osobe: izvesnog muškarca, poznatog po nadimku Marko Plavi. Za njega je rekao da se raspitivao za njegovog brata Jugoslava, gde živi i kuda se kreće, kao i muškarca, za koga sumnja da je učestvovao u ubistvu Jugoslava, a koga je, kako tvrdi, viđao u sudnici Specijalnog suda tokom postupka koji se vodio protiv njega.
Jugoslav Cvetanović ubijen je 27. septembra 2017. godine u Vranju, a na prvom ročištu, posle ovog zločina, 4. oktobra 2017. Saša Cvetanović je čestitao Luki Bojoviću na ubistvu.

“Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata”, rekao je tada Saša Cvetanović, a kasnije u završnoj reči je dodao: “Ubili su ga iz osvete! Ovo je osveta! Ja sam ga čuvao, ja sam ga odnegovao, i njega i sestru, i ovo da se desi. Znam da iza svega stoji Luka Bojović. Znam i da su ponudili novac da budem ubijen u zatvoru, ali ja se smrti ne bojim. Samo sedim i ćutim. Molim predsednika veća da ima u vidu da mi je zbog ovog procesa ubijen brat, ja sam upozorio da sud treba da ga dovede da svedoči dok je živ”.

Još tri istrage

Jugoslav Cvetanović je ubijen sa 30 hitaca u haustoru drogerije u centru Vranja, a ključni dokaz protiv optuženog Vujačića je DNK trag koji je ostavio u begu, posle zločina, kada se sapleo i pridržao za zid.

Povezane vesti – GDE JE NOVAC, TU JE ZABAVA: Pozdrav iz Kotora

Vujačić je uhapšen 12. juna prošle godine u Novom Sadu, a osim za ubistvo Cvetanovića, protiv njega se vode i istrage za ubistvo “kavčana” Veska Kalezića (48) i Mila Ilića (28) u Podgorici, i vranjskog biznismena Gorana Tasića Gokčeta (46) u Amsterdamu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar