SERIJA HAPŠENJA ZBOG KORUPCIJE I FINANSIJSKOG KRIMINALA: 27 privredeno, protiv 102 osobe podneta krivična prijava

SERIJA HAPŠENJA ZBOG KORUPCIJE I FINANSIJSKOG KRIMINALA: 27 privredeno, protiv 102 osobe podneta krivična prijava

Foto: MUP Srbije


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i Poreskom policijom, uhapsili su u više odvojenih akcija 27 osoba i podneli krivične prijave protiv ukupno 102 osobe, saopštio je danas MUP.Te osobe su osumnjičena da su korupcijom ili finansijskim kriminalom oštetile budžet Srbije i drugih privrednih i fizičkih lica za više od 1,2 miliona evra.

Uhapšeni se terete da su od 2008. godine do danas počinili više krivičnih dela: zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara, pranje novca, falsifikovanje novca, neovlašćeno organizovanje igara na sreću, nedozvoljena trgovina, prouzrokovanje lažnog stečaja, poreska utaja i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Medju uhapšenima su zaposleni u Opštoj bolnici u Aleksincu, bivše odgovorno lice JKP “Gradska toplana” Pirot, nadzorni organ Direkcije za izgradnju grada Pirota, odgovorno lice Šumarskog gazdinstva “Severni Kučaj” Kučevo, odgovorno lice Centra za socijalni rad u Babušnici, odgovorno lice turističke agencije “MM TURS” iz Niša, odgovorno lice turističke agencije “VIP tours&service” iz Niša, odgovorno lice Skupštine preduzeća “Beogradjevinar” kao i osnivači, vlasnici i odgovorna lica više privatnih firmi.

Krivičnim prijavama obuhvaćeno je i osam policijskih službenika, medju kojima je i jedan načelnik regionalnog centra.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Aleksinca, Pirota, Niša, Čačka, Kragujevca, Kikinde, Leskovca, Pančeva, Požarevca, Sremske Mitrovice i Subotice.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar