SERIJSKE UBICE KOJE NIKAD NISU PRONAĐENE: Kako su “Skupljač kostiju”, “Crni Ilustrator”, “Dečji davitelj iz Oklanda” uspeli da umaknu policiji

SERIJSKE UBICE KOJE NIKAD NISU PRONAĐENE: Kako su “Skupljač kostiju”, “Crni Ilustrator”, “Dečji davitelj iz Oklanda” uspeli da umaknu policiji

foto: Printscreen youtube


U svetu moderne tehnologije, kada su budne kamere skoro na svakom ćošku, neverovatno je za poverovati da se nekima od najkrvoločnijih serijskih ubica još uvek nije ušlo u trag!

Gotovo se čini nemogućim da možemo kupovati u istoj radnji, ručati u istim restoranima ili čekati u redu u pošti zajedno sa najokrutnijim zločinačkim umovima koje je čovečanstvo ikada upoznalo, ali lista serijskih ubica koje nikad nisu uhvaćene nije kratka kako se mislilo, i na njoj se nalaze neka od poznatih imena koja i dan danas izazivaju stravu.

Jedno od čuvenih i stravičnih imena na tom spisku je definitivno ime “Sakupljača kostiju iz Zapadne Mese”, za koga se zna da je ubio najmanje 11 žrtava, uglavnom žena između 15 i 30 godina starosti. Sakupljač kostiju je svoje žrtve posebno probirao među “nevidljivim” i marginalizovanim članovima društva, pa su se na njegovoj meti najčešće nalazile mlade prostitutke i narkomanke, pošto se ubici ovih nesrećnica mnogo teže ulazi u trag. Jedna od žrtava “Sakupljača” bila je i trudnica Mišel Valdez, koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće.  Instačni izbor plena poslužio je kao efektni štit ovom psihopati, budući da je policiji veoma dugo bilo potrebno da uopšte shvate kako imaju posla sa serijskim ubicom, a ne nasumičnim smrtnim slučajevima. Pored toga, najjeziviji deo istrage je to što niti policija, niti forenzičari, nikada nisu utvrdili na koji je način novomeksički Sakupljač kostiju ubijao svoje žrtve. Iako od ovih užasavajućih zločina nije prošlo ni punih 20 godina, policija i dan danas odgoneta ko se krije iza pseudonima “Sakupljača kostiju iz Zapadne Mese”.

Serijski ubica koga je javnost prozvala “Ilustrator”, ili “Crni Ilustrator” (Doodler/Black Doodler), takođe nikada nije pronađen i priveden pred lice pravde. Ovaj manijak je svoj slavni nadimak zaradio zbog navike da crta žrtve pre nego što bi ih ubio. Ilustrator je ciljao isključivo homoseksualce, i poznato je da je ubio 14 gej muškaraca na teritoriji San Franciska i Kalifornije. “Ilustrator” je žrtve pronalazio u gej barovima, zatim bi ih zavodio i odvodio u svoje skrovište, gde bi ih crtao, a potom i silovao, da bi ih na kraju mučki probadao nožem u vrat i leđa.

Još jedan serijski ubica koji je ubijao homoseksualce nikad nije nađen, iako su se vlasti u San Poalu čvrsto zarekle da će ga uhvatiti. Ovaj bolesnik je ubio 13 gej muškaraca i tako zaradio nadimak “Dugin manijak” (Rainbow Maniac), a smatra se da je neuhvatljivosti ovog zločinca doprinela činjenica da se Brazil smatra jednom od zemalja u kojima su predrasude prema homoseksualcima čest razlog za njihovu diskriminaciju i izopštavanje iz društva.

“Dečji davitelj iz Oklanda” (Oakland Country Child Killer), jeste još jedno ime iz košmara, koje bi zasenilo i čuvenog klovna deceubicu iz Kingovoe knjige “To” (It). Davitelj je odgovoran za smrt četvoro dece iz okruga Okland, Mičigen, između 1976 i 1977. godine. Dva dečaka i dve devojčice između 10 i 12 godina, koji su imali tu nesreću da postanu žrtve zverskog ubistva, najpre su bili oteti i držani u skrovištu ubice, gde ih je mučio danima, sve dok ih na kraju nije zadavio. Policija nikada nije uspela da nađe tragove koji bi razotkrili ovog sadističkog ubicu dece.

Na severu Kalifornije “operisao je” čuveni “Prvobitni Noćni Hodač” (Original Nigt Stalker), silovatelj i ubica posebnog kova. Ovaj manijak nikada nije uhvaćen, iako je odgovoran za preko 50 silovanja i 12 ubistava u periodu od 1979. do 1986. godine. Noćni Hodač je bio izrazito oprezan i metodičan u svom poslu, uvek je nosio masku, pa nijedna žrtva silovanja nije mogla da identifikuje lice svog napadača, a kako bi sprečio da mu otkriju otiske prstiju, uvek je nosio i rukavice. Hodačevu posvećenost zločinu pokazuje i to da se nikad nije parkirao ni blizu mesta zločina, pa je policija ostala kratkih rukava kada je pokušala da nađe broj registarskih tablica ovog psihopate.

Nasuprot kalifornijskom Hodaču, koji je uživao u sunčanoj klimi, pa maglovitim ulicama Londona, tokom 60tih godina XX veka, tumarao je i ubica kojeg su humoristično uporedili sa brutalnom ikonom psihopata, Džekom Trbosekom (Jack the Ripper), pa je nazvan Džek Striptizosek (Jack the Stripper), budući da je svoje žrtve ostavljao bez odeće. Kao i kod Trboseka, sve žrtve ovog ubice bile su prostitutke, za koje se veruje da ih je ubijao tako što ih je davio dok ih je silovao.

Status mračne zvezde među serijskim ubicama ima svakako i poznati serijski ubica “Zodijak” (Zodiac), koji je ušao u istoriju zločina po tome što je slao pisma puna enigme i zagonetki, koje bi otkrile njegov identitet policiji i štampi, čikajući ih da ga uhvate. “Zodijak” je za svoje lovište odabrao Kaliforniju, i ubijao je tokom 60tih i 70tih godina. Ono što ledi krv u žilama kad je reč o Zodijaku, jeste da se za “samo” 5 ubistava pouzdano zna da ih je lukavi psihopata izvršio, dok se sumnja da je odgovoran čak za 37 njih!

Mnoge su teorije i urbarne legende ispredane oko imena ovog slavnog psihopate, a jedna od najpopularnijih tvrdi da je Zodijak bio član policije, pa je njegova neuhvatljivost posledica ne samo oštroumne inteligencije kojom je naoružan opasni zločinac, već je i posledica dobre obaveštenosti o metodama policijske istrage.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar