ŠEST GODINA ZATVORA ZA SMRT MAJKE I BEBE: Nišlija koji je mrtav pijan izazvao tragičan udes nagodio se sa Tužilaštvom

ŠEST GODINA ZATVORA ZA SMRT MAJKE I BEBE: Nišlija koji je mrtav pijan izazvao tragičan udes nagodio se sa Tužilaštvom


Nišlija Dragoljub Jocić (45) osuđen je juče na šest godina zatvora jer je 30. septembra prošle godine, vozeći mortus pijan zaustavnom trakom na autoputu kod Aleksinačkog Bujmira, udario u “golf 4”, u kom su nastradale Jovana Ljubić (28) i njena šestomesečna beba Dunja iz Prokuplja. Jovana je u trenutku nesreće dojila bebu na zadnjem sedištu “golfa”, kad ih je kombijem usmrtio pijani Jocić.

Maksimalna kazna 12 godina

Za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja propisana je kazna zatvora od dve do 12 godina. Prilikom odmeravanja kazne Dragoljubu Jociću, i kod prihvatanja nagodbe, uzete su u obzir olakšavajuće okolnosti što je on ostao na mestu nesreće i što se pokajao.
Od otežavajućih okolnosti je bilo to što je u trenutku udesa bio pijan, te što su stradale dve osobe, od kojih je jedno dete.

Bahatom vozaču kazna je izrečena na osnovu sporazuma o priznanju krivice, sklopljenim sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, a koji je tamošnji Viši sud juče prihvatio. Jociću je izrečena i zabrana vožnje u trajanju od pet godina.

Jocić je kobnog dana vozio kombi “opel vivaro”, ali je u jednom trenutku prešao u zaustavnu traku i otpozadi udario u “golf 4”, u kom su se nalazili Jovana, njen muž Dragiša (28), mala Dunja i trogodišnji sin Andrej. Porodica Ljubić se zaustavila na autoputu da bi Jovana podojila bebu.

U stravičnom sudaru Dunja je zadobila višestruke povrede grudnog koša, glave, vrata i trbuha, usled čega je na mestu umrla, dok je njena majka još davala znake života, ali je narednog dana podlegla povredama u bolnici. Dragiša i Andrej su tada lakše povređeni.

Optužnica je Jocica teretila za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, a ustanovljeno je da je u momentu tragedije imao čak 1,8 promila alkohola u krvi. Jocicu je produžen pritvor do odlaska na izdržavanje kazne. On je u toku postupka pred istražnim organima isticao da te večeri nije imao nameru da vozi pijan.

– Kazao je da je nakon posla u Aleksincu otišao sa prijateljicom u Niš, gde su zajedno pili, i to ona koktel “bambus”, a on votku. Rekao je da se ne seća koliku količinu alkohola je popio, niti u kom vremenskom periodu, ali je tvrdio da nije imao nameru da te večeri vozi. Međutim, njegovoj prijateljici je navodno pobegao autobus, pa je on odlučio da je odveze u Aleksinac. Nije umeo da objasni zbog čega se prilikom povratka u Niš našao u zaustavnoj traci, gde je bilo vozilo porodice Ljubić – rekao je izvor iz istrage.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar