ŠKALJARAC ĆE U CRNU GORU nakon služenja kazne u Srbiji

ŠKALJARAC ĆE U CRNU GORU nakon služenja kazne u Srbiji


Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, kog su bezbednosne službe označile kao vođu “škaljarskog klana”, biće izručen Crnoj Gori nakon što u Srbiji odsluži kaznu od 15 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata, piše Dan, prenosi crnogorski portal CDM.

On nije tražio da zbog tog dela bude izručen Crnoj Gori, a crnogorski pravosudni organi potražuju ga zbog sumnje da je učestvovao u dva pokušaja ubistva. Vukotić se tereti da je 2016. godine pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu Radoja Zvicera, koji je, po policijskim evidencijama, jedan od vođa rivalskog „kavačkog klana”. Zbog toga je za njim raspisana poternica.

Prethodno su za Vukotićem i odbeglim Igorom Dedovićem raspisane međunarodne i nacionalne poternice zbog sumnje da su 2016. godine pokušali da ubiju pripadnike „kavačkog klana” Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Osim toga, vođa „škaljaraca” potražuje se na međunarodnom nivou i zbog nelegalnog posedovanja oružja.

Nakon hapšenja u Turskoj, Vukotić je hitno izručen Srbiji. Osim Crne Gore, zahtev za njegovo izručenje uputili su i nadležni organi Grčke, jer se Kotoranin u toj zemlji sumnjiči za šverc droge. Ipak, Srbija je odbila da ga izruči Grčkoj, kao i da sudi u tom predmetu.

Vukotić se u Crnoj Gori tereti i za utaju poreza. Po tom osnovu je saslušan u Srbiji, ali se branio ćutanjem.

On se nalazi u beogradskom zatvoru, gde izdržava 15-mesečnu robiju zbog falsifikovanja pasoša. Istom odlukom odbijen je zahtev da se Vukotiću ukine pritvor.

Vukotić je uhapšen 10. septembra prošle godine u Antaliji, kada je kod njega pronađen falsifikovani makedonski pasoš. Odmah je izručen Srbiji, a na početku suđenja negirao je optužbe za falsifikovanje dokumenata i navode da je vođa „škaljarskog klana”.

On je tada kazao da mu je bezbednost ugrožena, da policajci jednom mafijaškom klanu prodaju informacije o njegovom kretanju i da zna ko stoji iza prljave medijske kampanje, finansirane i orkestrirane iz jednog centra koji želi da ga okrivi za sva krivična dela koja su izvršena u Srbiji i Crnoj Gori. Vukotić je tada, rekao da ga upravo zbog toga povezuju sa nekim pripadnicima „škaljarskog klana” koje on i ne poznaje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar