SLUČAJ OLIVER IVANOVIĆ: Produžen pritvor Srbima osumnjičenim za ubistvo

SLUČAJ OLIVER IVANOVIĆ: Produžen pritvor Srbima osumnjičenim za ubistvo

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Sud u Prišitini produžio je danas za još dva meseca pritvor pripadniku KPS Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, osumnjičenima za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

Oni su u pritvoru već sedam meseci, od novembra prošle godine, bez podignute optužnice.

Spasojevićev branilac Negovan Šaranović rekao je Tanjugu da ga je o produženju pritvora obavestio njegov branjenik, koji ga je zvao iz pritvorske jedinice u Gnjilanu. On je negodovao jer nije dobio predlog tužioca za produženje pritvora na koji je imao pravo da se žali.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti – EKSKLUZIVNO: Ubistvo Olivera Ivanovića Plaćeno 90.000 evra

Šaranović je, međutim, najavio da će se žaliti na novo rešenje suda kojim je pritvor produžen za još dva meseca. Inače, po kosovskim zakonima pritvor može bez optužnice da traje i duže od šest meseci, ako to nalažu okolnosti istrage i konkretnog slučaja.

U srpskom pravu posle šest meseci osumnjičeni mora da se pusti na slobodu, ako tužilaštvo u tom roku ne podigne optužnicu.

Trećem osumnjičenom u ovoj istrazi, pripadniku KPS Dragiši Markoviću, pritvor je ukinut 22. februara i od tada se brani sa slobode. Marković je osumnjičen za krivično delo odavanje službene tajne jer je navodno viđen na mestu ubistva Ivanovića kako priča mobilnim telefonom.

Povezane vesti – Ubistvo Ivanovića: Koliko je progovorio Ismet Osmani?

Spasojeviću se na teret stavlja “teško ubistvo u pomaganju”, kao i nedozvoljeno držanje oružja, koje mu je pronađeno u kući na tavanu.

Oliver Ivanović sahrana, Foto Oksana Toskić

Osnovni sud u Prištini je prema pisanju tamošnjih medija, 24. januara izdao nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, čije je hapšenje bilo pokušano u istoj akciji krajem novembra kada su uhapšena druga trojica.

Radojičić je u međuvremenu ispitan u Beogradu. Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine, oko 9.00, ispred ulaza u sedište svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar