Smrtonosni izazov

Smrtonosni izazov


Desetogodišnji dečak, koji je u utorak uveče pronađen mrtav u stanu u Rakovici, navodno se slučajno obesio igrajući TikTok izazov Blackout, koji podrazumeva da deca stave kaiš oko vrata, stežu ga i snimaju to mobilnim telefonom dok ne padnu u nesvest.

Tragedija se dogodila u momentu kada je dečak bio sam u stanu, dok su mu roditelji bili u prodavnici.

Komšije iz Ulice Bože Baucala kažu da je tragedija otkrivena po povratku roditelja kući.

-Kada su se vratili vrata su bila zaključana, a on nije odgovarao na zvono. Roditelji su, već tada uplašeni odmah pozvali policiju i vatrogasce koji su se ubrzo pojavili. Vatrogasci su preko terase ušli u stan i dečaka zatekli obešenog o krevet na sprat. Istog momenta pozvana je Hitna pomoć, čija lekarska ekipa je pokušala reanimaciju dečaka, ali nažalost bez uspeha. Bilo je strašno. Dečakov otac je iz sveg glasa vrištao ispred kuće, a majka je plakala i zapomagala. Nikome nije jasno šta se dogodilo. Dečak se definitivno obesio, ali niko ne zna zašto i kako. On sigurno nije imao razlog za samoubistvo, zato svi i veruju da je nastradao u igri – kažu komšije koje su takođe vidno potresene.

Povezane vestiSVAČIJA I NIČIJA ODGOVORNOST: Deca mračnih ulica

Komšije kažu i da se porodica dečaka doselila iz Žarkova u stari porodični stan na drugom spratu.

-Oni su predivna porodica. Nastradali dečak išao je u treći razred osnovne škole, a osim njega imaju još jedno dete, i oba deteta su za primer. Ljudi su samo otišli do prodavnice, njega su ostavili kod kuće samog, nisu ni mogli da naslute da ovako nešto može da se dogodi. Mi smo svi u šoku, svi smo potreseni u kraju, a kako je tek njima, ne daj Bože nikome – kažu komšije porodice.

Devojčica se ugušila u Italiji

U Italiji je pre nekoliko dana preminula desetogodišnja devojčica koja se takođe ugušila igrajući Blackout čelendž. Svetski mediji apeluju da se prijavi svaki nalog na kome se vidi šerovanje ovog izazova.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar