SRAMOTA: Odšteta za ranjavanje devojčice topovskim udarom 3.720 dinara

SRAMOTA: Odšteta za ranjavanje devojčice topovskim udarom 3.720 dinara


Ponudu smo odbili, jer je to vređanje inteligencije. Neko više dobije kad slomi nokat – kaže Mirko Filipović Gento, deda povređene devojčice

Desetogodišnja devojčica M. M. iz mesta Konjević kod Čačka, koja je jedva preživela povredu izazvanu eksplozivnom napravom “topovski udar”, dobila je od osiguravajuće kuće simboličnu ponudu za odštetu od 3.720 dinara.

Naime, devojčica je krajem avgusta doživela tešku povredu grudnog koša kada je tokom porodičnog slavlja jedan od gostiju aktivirao sredstvo koje se u vojsci koristi za fingiranje eksplozije granate ili bombi. Lekarski nalazi potvrđuju da su joj oštećena pluća i plućna maramica u dužini od osam centimetara. Međutim, osiguravajuća kuća procenila je da odšteta za ovu ozbiljnu povredu treba da bude samo 3.720 dinara. Devojčica je sada dobro, ali njeni roditelji šokirani su ovom ponudom.

– To je sramota od jedne osiguravajuće kuće koja je u stanju da pošalje neku takvu procenu, iako imaju uredne nalaze lekara gde se vidi da je dete imalo tri operacije i gde joj je život visio o koncu od Čačka do Beograda. Ponudu smo odbili, jer je to vređanje inteligencije. Neko više dobije kad slomi nokat – kaže Mirko Filipović Gento, deda povređene devojčice.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar