STEFANOVIĆ: Kriminalci značajno umešani u nasilje na utakmici Partizan-Crvena zvezda

STEFANOVIĆ: Kriminalci značajno umešani u nasilje na utakmici Partizan-Crvena zvezda

Foto MUP Srbije


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je “kriminogeni faktor značajno upleten” u nasilje na fudbalskoj utakmici Partizan-Crvena zvezda u sredu u Beogradu.

“U ovom trenutku svakako da nam se čini da postoji značajna upletenost kriminogenog faktora, da su oni u jednom delu ili organizatori ili inspiratori dogadjaja”, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, navodeći da je slučaj složen i da je najbolje sačekati da policija kaže svoju reč.

Stefanović je kazao da policija u saradnji sa BIA i policijama drugih država nastoji da dođe do više informacija o nekoliko pritvorenih, među kojima su i stranci.

“Očekujem da u vrlo kratkom roku imamo dovoljno informacija koje ćemo proslediti tužilaštvu da oni mogu da kvalifikuju dela i da kažemo za šta koga sumnjičimo i šta smatramo da je uzrok onoga što se dogodilo”, rekao je Stefanović.

On je dodao da će na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti biti analizirano delovanje svih službi kako bi se videlo da li je neka od njih služba zakazala.

Na fudbalskoj utakmici u sredu više od 20 ljudi je povredjeno u tuči navijača koju je prekinula ;žandarmerija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar