Stefanović: MUP će pomoći porodici nastradalog policajca

Stefanović: MUP će pomoći porodici nastradalog policajca

Foto MUP Srbije


Ovaj tragičan dogadjaj pokazuje koliko je težak posao koji obavljaju policijski službenici i koliko odricanja ova profesija nosi sa sobom, kao i koliko često imamo dogadjaje u kojima su im životi ugroženi, rekao je Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da ubistvo policajca Srdjana Petrovića pokazuje koliko je težak posao koji svakodnevno obavljaju policijski službenici i da će MUP učiniti sve što može kako bi pomogao porodici nastradalog policajca.

“Ovaj tragičan dogadjaj pokazuje koliko je težak posao koji obavljaju policijski službenici i koliko odricanja ova profesija nosi sa sobom, kao i koliko često imamo dogadjaje u kojima su im životi ugroženi”, rekao je Stefanović, a preneo MUP.

UBIJEN POLICAJAC U BARAMA KOD POŽAREVCA

Ministar je naglasio da je veoma važno da građani Srbije znaju da policajaci svakodnevno rizikuju svoje živote obavljajući svoje aktivnosti i koliko se svakodnevno bore da oni budu bezbedni i sigurni, da naša deca budu slobodna, da Srbija bude mirna i stabilna.

“Zbog toga želim još jednom da istaknem svu posvećenost koju će Vlada Srbije imati na unapredjenju položaja i standarda, kao i opremanja i obučenosti policijskih službenika”, rekao je Stefanović.

Ministar je kazao da je ovaj užasan dogadjaj dvoje divne dece ostavio bez oca, ženu bez supruga.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova će učiniti sve što je u našoj moći da pomogne porodici i da ovaj težak gubitak i tragediju ublaži na svaki mogući način, iako znamo da ne postoji ništa što oca porodice može da zameni”, naveo je Stefanović.

Tokom prethodne noći na teritoriji Policijske uprave u Požarevcu ubijen je policajac Srđan Petrović.
“Policajca Petrovića ubio je Dobrivoje Živković, koji je na njega pucao bez ikakvog povoda iz automatske puške. Policijski službenici SAJ-a došli su na lice mesta i posle opsade koja je trajala čitave noći, nisu uspeli da stupe u komunikaciju sa Živkovićem. Ušli su u kuću i nakon njegovog pokušaja da otvori vatru na pripadnike SAJ-a on je lišen života”, ; rekao je Stefanović, piše u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar