STEFANOVIĆ: Zaplenjeno 2,5 tona narkotika, ozbiljna borba

STEFANOVIĆ: Zaplenjeno 2,5 tona narkotika, ozbiljna borba

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC


Srbija je ušla u ozbiljnu borbu protiv narkotrafikinga i do polovine ove godine zaplenjeno je čak 2,5 tone narkotika, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da će policija biti oštra prema narkodilerima.

On je gostujući na TV Pink rekao da je tokom prva dva dana festivala “Egzit” uhapšeno 96 osoba i zaplenjeno 22 kilograma različitih narkotika.

Povezane vesti – Uhapšen još jedan pomorac iz Crne Gore povezan sa zaplenom kokaina

“To je upozorenje za sve one koji razmišljaju da se bave time, a posebno mi je važno da je policija u poslednje dve godine uspela dobro da sagleda i razbije ozbiljne kriminalne grupe koje su se bavile distribucijom narkotka”, rekao je ministar.

On je rekao da ranije nije postojala ozbiljna borba protiv narkotrafikinga i pohvalio sve one koji su se posebno angažovali da Srbija sada beleži značajne rezultate na tom polju.

“Upozoravamo i dalje na opasnosti od narkotika, imaćemo prisutan veliki broj policajaca, što prikriveno, što u civilu i trudićemo se da pronađemo svaki gram droge, privedemo odgovorna lica i bićemo oštri prema narko dilerima”, rekao je on.

Povezane vesti – TONA KAO OMANJI KILOGRAM: Raspadom Jugoslavije promenilo se i tržište narkotika

“Ali neki od naših kriminalaca učestvuju u distribuciji na ta tržista i zato jedan deo droge završava i na našem. Učinićemo sve što možemo da zaštitimo zdravlje naših građana, posebno dece i nastojaćemo da sprečimo situacije u kojima neko može da im ponudi drogu”, rekao je Stefanović.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar