STIŽU POPODNE U BEOGRAD: 28 privedenih hrvatskih navijača Torcide pred dežurnim prekršajnim sudijom

STIŽU POPODNE U BEOGRAD: 28 privedenih hrvatskih navijača Torcide pred dežurnim prekršajnim sudijom

Foto: Marko Đoković


Navijači hrvatske “Torcide”, njih 28 privedeni su oko podne u Policijsku stanicu u Grockoj, gde je u toku njihovo saslušanje i obrada podataka.

Nakon toga, oni će u toku dana biti sprovedeni kod dežurnog sudije za prekrššaje u Gradskoj policiji u Bulevaru Despota Stefana, rekao je za predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinković.

“Oni su privedeni u stanicu u Grockoj jer je na toj teritoriji, u Vrčinu, izvrššen prekrššaj. Policija im trenutno uzima podatke, nakon čega bi trebalo da napiše prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru”, precizirao je Marinović.

Za sada još nije poznato da li će se teretiti za drsko i beobzirno ponaššanje u grupi, za šta je zaprećna kazna od 30 do 60 dana ili rad u javnom interesu ili za nasilje izvršeno u grupi za šta je zaprećena kazna zatvora od 30 do 60 dana.

Na presudu dežurnog sudije svi privedeni imaće pravo žžalbe, u roku od osam dana, ali ona ne odlažže izvrššenje reššenja.

Hrvatski navijači su privedeni su zbog sumnje da u noći izmedu srede i četvrtka opljačkali Mol pumpu u Vrčinu na kojoj su pisali ustaške grafite.

NE PROPUSTITE:

SRPSKA POLICIJA ZAUSTAVILA 400 NAVIJAČA TORCIDE: Privedeno 32, njih 28 završilo kod sudije, pronađena ukradena roba sa pumpe, ali palice i sekire

SPLIĆANI NAPRAVILI HAOS KOD VRČINA: Navijači ” Torcide” demolirali i opljačkali benzinsku pumpu, pa nastavili put ka Sofiji

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar