SUDAR VOZA I LOKOMOTIVE KOD RIPNJA: Krađa goriva mogući uzrok nesreće?!

SUDAR VOZA I LOKOMOTIVE KOD RIPNJA: Krađa goriva mogući uzrok nesreće?!


Istražni organi i Kriminalistička policija isputuju uzorke sudara putničkog voza i lokomotive u Ripnju, kao i mogućnost da se udes dogodio zbog kradje goriva, navodi se u zajedničkom saopštenju Infrastrukture železnice Srbije, Srbija kargo i Srbija voz.

U saopštenju podsećaju da je jutros oko 5.40, izmedju železničkih stanica Ripanj tunel i Klenje, putnički voz koji je saobraćao na relaciji Stalać – Beograd Centar, naleteo na lokomotivu železničke kompanije Srbija kargo, koja je stajala na otvorenoj pruzi, a povredjeno je 12 osoba.

Prema prvim informacijama, kako navode, dizel lokomotiva Srbija karga otpremljena je četiri minuta pre putničkog voza i stajala je na otvorenoj pruzi, a na nju je naletela putnička garnitura.

“Svi infrastrukturni objekti bili su ispravni i u funkciji”, navodi se u saopštenju i dodaje da se ispituju razlozi zaustavljanja lokomotive na otvorenoj pruzi.

Kako navode, obaveštena je kriminalistička policija zbog sumnje da je motiv za zaustavljanje lokomotive bilo istakanje nafte iz rezervoara dizel lokomotive i da se udes dogodio zbog kradje goriva, jer je na mestu nesreće uočeno više kanti za istakanje nafte.

 

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar