SUĐENJE ZA IZNUDU: Dejan Anđus nije došao na ročište, sud naredio njegovo privođenje

SUĐENJE ZA IZNUDU: Dejan Anđus nije došao na ročište, sud naredio njegovo privođenje

Foto: Printscreen Youtube


Viši sud u Beogradu naložio prinudno dovođenje novinara Dejana Anđusa optuženog za iznudu jer je danas izostao sa pripremnog ročišta iako je bio uredno pozvan.

Ročište je zbog njegovog izostanka odloženo za 19. april, a kako nedolazak u sud nije opravdao sudija je dala naredbu za njegovo prinudno dovođenje na sledeće ročište uz pomoć policije.

Anđus se tereti za krivično delo iznuda.

Pripremno ročište u skladu sa zakonom će biti zatvoreno za javnost i na njemu će Anđus imati mogućnost da se kratko izjasni o krivici.

Nakon ročišta, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koje će bit javno i na kojem će moći detaljno da iznese svoju odbranu. On se na saslušanju u tužilaštvu, nakon hapšenja branio ćutanjem.

Anđus se optužnicom tereti za krivično delo iznuda za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina. Detalje optužnice tužilaštvo nije saopštilo.

Bio je uhapšen 30. juna i u pritvoru je proveo nešto više od mesec dana, kada je početkom avgusta pušten da se brani sa slobode.

Novinar je osumnjičen da je od jednog biznismena pokušao da iznudi 30.000 evra. Uhapšen je prilikom navodne primopredaje novca, a pojedini mediji su objavili snimak.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar