SUĐENJE ZA POKUŠAJ PUČA U CRNOJ GORI: Bratislav Dikić otkazao punomoćje advokatima zbog neslaganja

SUĐENJE ZA POKUŠAJ PUČA U CRNOJ GORI: Bratislav Dikić otkazao punomoćje advokatima zbog neslaganja

Foto: (AP/Darko Vojinovic)


Penzionisani komandant Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić potvrdio je da je danas otkazao danas punomoćje advokatima koji su ga branili u postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podgorici, pod optužbom da je umešan u pokušaj terorizma 16. oktobra 2016. godine.

Suđenje grupi optuženoj za pokušaj terorizma odloženo je za sutra, jer je Dikić otkazao punomoćje advokatima Milanu Petroviću i Goranu Petronijeviću i zatražio da mu se dodeli advokat po službenoj dužnosti.

Kao razlog otkazivanja, naveo je neslaganje sa advokatima.

“Mogu da potvrdim da sam otkazao punomoćje i da mi odredite advokata po službenoj dužnosti. Došlo je do nerazumevanja izmedju mene i mojih dosadašnjih advokata”, rekao je Dikić u sudnici.

On je rekao da mu nije bitna odbrana, već istina i potvrdio da su ga advokati branili bez naknade.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva za pokušaj terorizma obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Djordjević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čadjenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Svi okrivljeni su negirali krivicu i umešanost u navodno osujećenu, rusku zavjeru čiji je cilj bio da spreči pridruživanje Crne Gore NATO-u.

Postojanje plana potvrdio je u svom svedočenju svedok saradnik crnogorskog tužilaštva Saša Sindjelić, koji je odgovornost za neuspjelu zaveru adresio na lidere opozicionog DF-a, za koje tvrdi da su “izdali” inicijatora i organizatora, ruskog državljanija Eduarda Šišmakova.

NE PROPUSTITE:

PORTRET BRATISLAV BATA DIKIĆ: Orao među kokoškama

CRNA GORA, DIKIĆ: Sašina ekipa

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar