SUĐENJE ZA UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Čitali poverljive dokumente, odbrana Radomira Markovića traži svedočenje generala Ojdanića

SUĐENJE ZA UBISTVO SLAVKA ĆURUVIJE: Čitali poverljive dokumente, odbrana Radomira Markovića traži svedočenje generala Ojdanića

Foto: Nemanja Jovanović


Današnje suđenje optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije, održano u Specijalnom sudu u Beogradu bilo je zatvoreno za javnost.

Kako je objašnjeno javnost je bila izopštena jer su čitana dokumenta koja sadrže državne tajne i poverljive informacije čije bi odavanje, prema rečima sudije, moglo da ugrozi državnu bezbednost.

Po završetku suđenja branilac bivšeg šefa RDB Radmira Markovića, advokat Vladimir Marinkov je u izjavi za medije rekao da je sudskom veću predložio da se za svedoka pozove general Ojdanić. Na pitanje pod kojim okolnostima je želeo da pozove Ojdanića, Marinkov odgovara:

“Na okolnosti potvrđivanja odbrane Radomira Markovića da opis činjenica i vremenskog toka, kakav je dat u optužnici nije tačan i da se ne poklapa sa tim kako se stvarno desilo, te smo u tom smislu dostavili određenu  pisanu dokumentaciju koju smo u toku trajnog postupka pribavili i želimo da general Ojdanić to potvrdi , ukoliko sud prihvati da ga sasluša”.

Kako advokat Marinkov dodaje, general je u periodu kada se ubistvo dogodilo bio načelnik generalštaba.

Upitan je i u kom periodu bi veće trebalo da odluči u njegovom predlogu, advokat Vladimir Marinkov kaže da sud nije vezan nikakvim rokovima.

“Nadamo se da će o svim našim dokaznim prelozima odlučiti na sledećem pretresu kako je danas i najavljeno”, rekao je Marinkov.

Na pitanje jednog od  novinara da li se suđenje primiče kraju, advokat Zora Dobričanin Nikodinović kaže da ne zna da li se primiče kraju i dodaje “mojih svedoka ima oko petnaest o kojima sud još uvek nije odlučio i svi su 1999. godine bili u samom državnom vrhu. Svi svedoci čine sam državni vrh tadašnje vlasti osim Dejana Katića koji je popravljao alarm i novinara Predraga Popovića za kog je sud nakon pripremnog ročišta odlučio da će biti ispitan”.

Nastavak suđenja najavljen je za 19. mart.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar