SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU: Pročitan ćerkin iskaz, svedočio brat

SUĐENJE ZORANU MARJANOVIĆU: Pročitan ćerkin iskaz, svedočio brat

Foto: Shutterstock


Na suđenju Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, danas je pred Višim sudom u Beogradu pročitan iskaz iz istrage njihove tada šestogodišnje ćerke Jane, a prvi put je svedočio i Zoranov brat Miloš

Devojčica je u tom iskazu navela da joj je tata “u pritvoru” (u to vreme je bio) i dodala da ga je “neko pogrešno okrivio da je ubio mamu” – “neki ljudi i novinari koji lažu su ga lažno okrivili”

Na pitanje tužioca gde joj je majka, devojčica je odgovorila “na nebu”, kao i da ju je poslednji put videla kada su došli na nasip kako bi mama trčala.

Foto/Marko Đokovic

Foto/Marko Đokovic

“Mama je rekla odoh ja da trčim, pitala sam je gde ide, jer ja uvek hoću s njom, ali ne sećam se šta je rekla”, navela je devojčica u iskazu.

Upitana da li je videla mamu kada se popela na nasip, ona je rekla da jeste i da je “i tata video”.

Potom je rekla da više nisu mogli da je vide od šume.

“Kada smo videli da mame nema, mi smo se popeli gore, malo smo se držali za ruke, malo nismo, ali smo hodali zajedno, tata je dozivao mamu, i zvao je na telefon da je pita gde je”, rekla je mala Jana.

Zoranov sin Uroš iskoristio je danas kao i tokom istrage, svoje pravo da kao srodnik ne svedoči, ali je Zoranov brat Miloš detaljno govorio o svemu što se dešavalo u danu Jeleninog nestanka.

On je ispričao da je spavao kod kuće kada ga je brat pozvao i rekao mu da je Jelena nestala.

Detaljno je govorio kako je sa ocem došao na nasip i kako su tražili Jelenu za koju je verovao da joj je možda pozlilo, a potragu su nastavili i ujutru sa njegovom suprugom Milicom.

Jelena Marjanovic

Na pitanje tužioca da li to znači da je Zoran narednog jutra bio na mestu na kom je pronađeno Jelenino telo, Miloš je rekao da mesto do kog je Zoran sišao nije u blizini mesta na kom je pronađeno njeno telo, ali je naveo da verovatno odatle potiče blato na njegovim pantalonama.

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godinu i po posle ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu. Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već tri i po godine.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar