SVEKAR PUCAO NA TRUDNU SNAJU: U blizini Sremske Mitrovice srećom izbegnuta tragedija

SVEKAR PUCAO NA TRUDNU SNAJU: U blizini Sremske Mitrovice srećom izbegnuta tragedija

Printscreen: Youtube


S. I. (75) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, pucao je iz lovačke puške na svoju trudnu snaju Z. I. (32), ali je ona samo velikom srećom prošla bez povreda. Ipak, svi ukućani su doživeli ozbiljan stres i šok, pogotovo njeno dvoje dece od deset i osam godina.

Napad se dogodio u sredu oko 20 časova, kada je starac, u dvorištu porodične kuće, ispalio dva hica. Posle toga njemu je određen pritvor do 48 sati, nakon kojih će u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici biti saslušan. Njemu se, kako saznajemo, na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti.

Višegodišnje neslaganje i stalno koškanje između sina D. i oca S, moglo je u sredu da preraste u veliku porodičnu tragediju. D. koji je i dan posle nemilog događaja, vidljivo bio pod stresom, za “Novosti” kaže da zadnje četiri godine otkako mu je umrla majka, on i njegova supruga Z. stalno trpe očevu torturu.

– On je preke naravi, eksplozivan, i stalno mu nešto nije po volji, što začas eskalira u svađu. Jednom je mene gađao čekićem, ali da će uzeti pušku i pucati u pravcu moje supruge, koja je u četvrtom mesecu trudnoće, tome se nismo nadali. On ima prepisanu terapiju, ali nažalost neće da koristi lekove – jada se D.-  Sramota me je što moram to reći, ali poslednjih godinu dana nisam ni pričao s ocem. I to sve zarad mira u kući.

S, kojeg njegov sin opisuje kao nasilnika, koji je često maltretirao i njegovu majku, nikada niko nije prijavio policiji zbog nasilja u porodici.

– Računali smo smiriće se, zato nismo podnosili prijavu protiv njega. Ali očigledno da je đavo odneo šalu – priča D.

Da je S. bio teške naravi potvrđuje i njegov prijatelj, a snajin otac G. V. Kada je čuo šta se dogodilo odmah je došao u kuću kod svoje ćerke.

– Stalno ih je provocirao. Nedavno su se priključili na gradsku kanalizaciju, a S. dušu D. da pojede – priča on. – Šta god bi moj zet uradio to nije bilo dobro, prebacivao bi mu. Moja ćerka kada skuva, odnese i njemu, a on neće da jede. Mene nije hteo ni da vidi, kao i njegovu rođenu braću.

Z, kojoj je jedan metak prošao pored uveta, nije mogla ništa da kaže, jer je još pod stresom, ali na sreću dobro se oseća i nepovređena je. Njeno dvoje dece su takođe vrlo teško podneli dramu kojoj su svedočili. Kada su odjeknuli pucnji, mališani su od straha iskočili kroz prozor kuće.

– Z. kaže da je čula fijukanje metka pored glave, dok drugi hitac ne znamo u kom je pravcu završio – govori G, dodajući da je njegov prijatelj bio lovac i zato u posedu ima lovačku pušku sa dve cevi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar