Tablete ekstazija u sendviču

Tablete ekstazija u sendviču


Neobičan slučaj zaplene narkotika dogodio se 8. juna 2019. godine na ulaznoj strani prelaza Batrovci, kada su carinici u jednoj patici u prtljagu putnika otkrili 53 tablete ekstazija, kao i još pet u sendviču koji je poneo sa sobom.

Ekstazi sakriven u patici 14 06 2019 Batrovci (1)

“Čim su carinici pogledali u unutrašnjost „alfa romea“ britanskih registarskih oznaka kojim je sam iz Velike Britanije, gde živi, ka matičnoj zemlji putovao 23-godišnji državljanin Rumunije, osetili su jak miris marihuane i primetili opuške nedavno konzumiranih cigareta tog narkotika. Na samom početku kontrole, carinici su prvo na patosnici ispred vozačevog sedišta primetili pola tablete ekstazija, da bi potom tragajući dalje za drogom, u torbi koja se nalazila u gepeku pronašli 53 tablete ekstazija sa natpisom „underground“ sakrivene u jednoj crnoj patici. Uporno tvrdeći da za ekstazi u patici nije znao, jer je to obuća koju je pristao da preveze do Rumunije za prijatelja iz Engleske, putnik je carinicima sam otkrio još jedan bizaran podatak. Naime, priznao je da je poneo i pet svojih tableta ekstazija koje je u trenutku kada su ga carinici izdvojili za kontrolu na brzinu stavio u sendvič, dok je polovinu jednog koji mu se nalazio u ustima ispljunuo”, saopštila je Uprava Carine.

Zaplena 57 tableta ekstazija 14 06 2019 Batrovci (1)

Da situacija sa ovim putnikom bude još čudnija, kod njega je, pored narkotika, pronađeno i 27.000 beloruskih rublji, čija protivvrednost iznosi oko 400 evra, što je neobično kada se ima u vidu da je krenuo iz Velike Britanije ka Rumuniji, a ni u jednoj od pomenutih zemalja to nije važeća valuta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar