TOKSIČNI OTPAD ZAVRŠIO U KANALIZACIONOM ŠAHTU: Direktori tri firme uhapšeni zbog sumnje da su u Srbiju unosili opasne materije

TOKSIČNI OTPAD ZAVRŠIO U KANALIZACIONOM ŠAHTU: Direktori tri firme uhapšeni zbog sumnje da su u Srbiju unosili opasne materije


Policija u Pančevu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, uhapsila je M. D. (1966), Z. T. (1961) i S. B. (1964), odgovorna lica privrednih društava ”METAL-CINKARA” d.o.o. iz Inđije, ”BEOTOK” d.o.o. iz Pančeva i ”MESOPROMET” d.o.o. Pančevo, kao i S. P. (1970), zaposlenog u privrednom društvu ”BEOTOK”, zbog sumnje da su izvršili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Pančevo, sumnja se da su oni 6, 7. i 10. jula ove godine organizovali da se u kanalizacioni šaht, koji je povezan sa gradskom kanalizacionom mrežom, a nalazi se u krugu privrednog društva ”MESOPROMET”, izvrši istakanje opasnog otpada, cinkom bogate hlorovodonične kiseline iz cisterne, vlasništvo ”BEOTOK-a”, a koja je dopremljena iz preduzeća ”METAL-CINKARA”.

Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar