TRAGEDIJA NA DIVČIBARAMA: Ipak pritvor osumnjičenom vozaču za smrt dečaka

TRAGEDIJA NA DIVČIBARAMA: Ipak pritvor osumnjičenom vozaču za smrt dečaka


Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu na predlog Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, u subotu je odredilo pritvor do 30 dana Vladimiru Vukašinoviću (43) iz Beograda zbog sumnje da je u utorak na Divčibarama izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio desetogodišnji Aleksa Dimitrov iz Subotice, a lakše povređene dve njegove drugarice. Vukašinović je uhapšen na mestu nesreće i osumnjičen je za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a pritvor je određen zbog mogućeg uticaja na svedoke.

Prvobitno, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Valjevu nije prihvatio predlog Osnovnog javnog tužilaštva da osumnjičeni bude pritvoren, već mu je odredio meru zabrane napuštanja mesta prebivališta, odnosno stana. Naknadno, Osnovno javno tužilaštvo je, na osnovu novih okolnosti i prikupljenih dokaza, predmet ustupilo Višem javnom tužilaštvu koje je Višem sudu u Valjevu podnelo novi zahtev za određivanje pritvora koji je ovaj put prihvaćen.

Tragedija se dogodila na Divčibarama u utorak oko deset sati pre podne u Valjevskoj ulici, nadomak hotela ” Pepa”, kada je na kolonu dece, učenika subotičke Osnovne škole ” Miloš Crnjanski”, koja su prelazila kolovoz naleteo automobil “tojota auris” beogradskih registracija kojim je upravljao Vukašinović.

NE PROPUSTITE:

DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE NA DIVČIBARIMA U KOJOJ JE POGINUO DEČAK, A DVE DVOJČICE POVREĐENE: Vodič panično mahao vozaču da ne pokosi kolonu dece, on nije zakočio

DESETOGODIŠNJI DEČAK POGINUO, DVE DEVOJČICE POVREĐENE NA DIVČIBARAMA: Uhapšen vozač koji je naleteo na grupu dece

TRAGEDIJA NA DIVČIBARIMA: Autombil udario grupu dece dok su prelazila ulicu, poginuo desetogodišnji dečak

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar