TRAGEDIJA U TEKSASU: Mladić iz Srbije nastradao u eksploziji cisterne na auto-putu

TRAGEDIJA U TEKSASU: Mladić iz Srbije nastradao u eksploziji cisterne na auto-putu

Foto: www.gofundme.com


Beograđanin Nemanja Spasić (30) poginuo je juče u tragičnoj nesreći na auto-putu dok je na poslu u Teksasu vozio kamion.

Do saobraćajne nesreće, koja se dogodila 23. maja u jedan sat posle ponoći po američkom vremenu, došlo je kada se “old tajmer” sa lokalnog puta priključio na autoput i počeo da vozi u suprotnoj traci i ide direktno u susret “dodžu”.

“Dodž” je samo pukom srećom izbegao direktan sudar, a vozač “old tajmera” nastavio je da vozi suprotnom trakom i ide direktno ka cisterni koja se kretala ka njemu.

Nakon što je vozač cisterne ugledao pomahnitalog vozača “old tajmera”, pokušao je da ga izbegne, međutim izgubio je kontrolu nad vozilom, probio zaštitnu bankinu i ušao u drugi smer. Tada je direktno naleteo na Nemanju koji je vozio kamion u svojoj traci, a koji nije mogao da ga izbegne.

Sudarili su se, a sekund kasnije došlo je do snažne ekplozije cisterne. I Nemanja, kao i vozač cisterne su poginuli na licu mesta. Nemanjini prijatelji rekli su da je Nemanja, rođen u Beogradu, otišao pre nekoliko godina u Ameriku kako bi mogao da brine o svojoj porodici u Srbiji.

Neumorno je vozio da bi mogao da pošalje novac svojim roditeljima kako bi živeli što bolje. U Americi je upoznao i svoju ženu gde su živeli zajedno na Floridi.

Kako su rekli, Nemanjina porodica nema novca da plati vraćanje njegovog tela iz Teksasa, prvo na Floridu pa u Srbiju, pa su na sajtu “GoFundMe” pokrenuli humanitarnu akciju prikupljanja novca za porodicu Spasić, preneo je “Blic”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar