Tragovi šabačkog makroa razotkrili prestoničku prostituciju

Tragovi šabačkog makroa razotkrili prestoničku prostituciju


Mihailo Maksimović iz Šapca, koji je prošle godine uhapšen kao jedan od najpoznatijih prestoničkih makroa, radio je pod zaštitom Darka T. (45), koji je uhapšen u poslednjoj akciji policije i Specijalnog tužilaštva i kome je mesečno plaćao reket od 5.000 evra. Pod zaštitom Darka T., inače rodom iz Mladenovca, radio je i vođa druge uhapšene grupe Miroslav T. (45)
Maksimović je uhapšen prošle godine na beogradskom aerodromu, nakon što je policija u jednom beogradskom hotelu zatekla prostitutke sa državljanima Turske. Sa Mihailom Maksimovićem tada je uhapšen i njegov brat Dušan Milenković, koji mu je pomagao u “biznisu”.

Povezane vesti – Šabački makro svojoj madam kupio stan na Vračaru

Kod njih su tada nađene uredno vođene evidencije o poslovanju, devojkama, klijentima, njihovim navikama i ostalim aktivnostima, zabeležene u četiri mobilna telefona i na laptopu.

Jedan od tragova bio je i da Maksimović plaća mesečni reket od 5.000 evra izvesnom Darku T., koji je i ranije bio privođen zbog organizovanja prostitucije u Beogradu, i za koga se daljom istragom utvrdilo da je glavna zverka u ovom poslu.

Darko T. tako je stavljen pod specijalne mere policije, u kojima je razotkriven njegov način poslovanja, saradnici, devojke koje su za njega radile kao prostitutke, stanovi koje je iznajmljivao za posao, ali i druga grupa na čijem je čelu kao makro radio Miroslav T., a koji je takođe radio za Darka T.

Povezane vesti – Šabački makro kontrolisao listinge svojih devojaka

Policijske mere nad ove dve grupe trajale su mesecima, a završene su 16. decembra kada je po nalogu Specijalnog tužilaštva naređeno njihovo hapšenje.

Sa Darkom T. kao saradnici u njegovoj grupi uhapšeni su policajac Goran S. (45), Nemanja S. (35), Marko Ž. (61), Srdan G. (49), Petar Lj. (35), Radomir V. (39), Daniel K. (61), Zoran J. (44), Nemanja R. (38), Saša G. (46), kao i devojke koje su obavljale posao sekretarice Jelena M. (24), Dragana P. (45) i Staša M. (24).

Kao članovi druge grupe koju je predvodio Miroslav T., osim njega, uhapšeni su i Marko R. (32), Vladimir Đ. (44), Vukan P. (36), Sreten D. (33), Saša N. (38), i sekretarice Tatjana L. (36) i Tamara H. (33).

Uloga uhapšenog policajca Gorana S. bila je, kako je saopštio MUP, da vrši provere vozila i osoba koje su koristili usluge devojaka angažovanih za prostituciju.

Povezane vesti – Dok je šabački makro prao pare, tata i mama imali specijalne zadatke

Obe grupe, kako je utvrđeno, u poslu su bile godinama, a funkcionisale su kao pravo preduzeće – od sekretarica, vozača, obezbeđenja, nižih menadžera, do dvojice šefova, odnosno organizatora celog posla.

Dokazi koji su prikupljeni protiv njih obuhvataju poslednjih deset meseci.

Za to vreme utvrđen je mehanizam rada: objavljivanje oglasa u kojima su zamaskirano nudili seksualne usluge. U oglasima su bili napisani i brojevi telefona, na koje su se javljale sekretarice i ugovarale termin, lokaciju i cenu. Obe grupe imale su više stanova po Beogradu, ali i na lokacijama na Zlatiboru i u Banjaluci, a tarife su po satu bile od 100 do 550 evra.

Posle ugovaranja sastanka preko sekretarica, glavnu ulogu preuzimali su muški članovi grupa, vozači i obezbeđenje, koji su dovozili prostitutke do iznajmljenih stanova i obezbeđivali ih dok je klijent unutra. Oni su i preuzimali novac koji su klijenti stavljali u koverte na kojima je bilo napisano: “Poklon”.

I klijenti su, naravno, prolazili svojevrsnu bezbednosnu proveru, za koju je bio zadužen sada uhapšeni policajac.

Jedna devojka na trojicu klijenata

O zaradi u poslu govori podatak da je iznajmljivanje prostitutke za vikend na Zlatiboru klijente koštalo čak 4.800 evra. Interesantan je podatak o jednom takvom iznajmljivanju kada je klijent sa jednom prostitutkom zbog dolaska još dvojice prijatelja od Darka T. tražio da na planinu pošalje još jednu devojku.
Dva sata kasnije, devojka koja je već bila na planini javila se Darku T. i rekla da nema potrebe nikoga više da šalje i da su sva trojica klijenata “namirena”. Cena je naravno bila trostruka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar