TRAŽI SE DODATNO BALISTIČKO VEŠTAČENJE: Viši sud traži dopunu istrage protiv uhapšenog američkog specijalca Korbeta

TRAŽI SE DODATNO BALISTIČKO VEŠTAČENJE: Viši sud traži dopunu istrage protiv uhapšenog američkog specijalca Korbeta


Viši sud u Beogradu naložio je Višem javnom tužilaštvu da dodatnim balističkim veštačenjem oružja dopuni istragu kako bi se ispitala osnovanost optužnice protiv američkog državljanina Dejvida Korbeta i još trojice okrivljenih za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je danas.

Kako se navodi, krivično vanpretresno veće Višeg suda je na sednici održanoj 9. jula donelo naredbu da Više javno tužilaštvo u Beogradu, u roku od tri dana od prijema te naredbe, donese naredbu o dopuni istrage “radi boljeg razjašnjenja stvari”.

“U naredbi suda su navedene radnje koje je potrebno da Više javno tužilaštvo u Beogradu preduzme u okviru dopune istrage u cilju ispitivanja osnovanosti predmetne optužnice i postojanja opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret i to dopunsko balističko veštačenje oružja”, stoji u saopštenju.

Bivši pripadnik američke specijalne jedinice “Mornaričke foke” Danijel Dejvid Korbet i trojica srpskih državljana uhapšeni su u Beogradu 31. januara.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je tim povodom da je državljanin SAD uhapšen u “štek-stanu” u Beogradu kao i da je policija kod njega pronašla pištolj “CZ-99” sa izbrisanim serijskim brojem.

Beogradski mediji preneli su tada da je Korbet u Beogradu pripremao likvidaciju poznatog političara.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar