TURISTIČKE AGENCIJE: Nema povređenih Srba na Halkidikiju

TURISTIČKE AGENCIJE: Nema povređenih Srba na Halkidikiju


U turističkim agencijama u Srbiji kažu da, prema podacima kojima raspolažu, nema povređenih srpskih turista u snažnom nevremenu koje je pogodilo Halkidiki.

Jedan srpski turista je prijavio da mu je palo drvo na automobil u Pefkohoriju, na prvom prstu Halkidikija. Takođe, predstavnici agencija u Beogradu su rekli da će situacija biti normalizovana do kraja dana.

U agenciji “Tim Travel” kažu da su od svojih predstavnika dobili informacije da je jaka oluja sinoć pogodila Halkidiki, slična kao pre nekoliko nedelja u Beogradu i da još nema struje.

Sever Kasandre, na prvom prstu Halkidikija, više je pogođen nego na primer njegova letovališta Polihrono, Hanijoti i Pefkohori. Do 18 sati bi trebalo da bude normalizovana situacija, a neka mesta poput Nea Mudanje i Kriopigija su već dobila struju.

Struja je, kažu u “Tim Travelu”, nestala zbog pada dalekovoda kod Nea Mudanje. Inače, na plažama su polomljene ležaljke, suncobrani i druge stvari.

Na Sitoniji, drugom prstu, nema vode i struje, ali se i tu očekuje normalizacija situacije tokom dana.

Najviše je pogođen novi deo Sartija. U agenciji “Travelland” kažu, takođe, da im se nijedan srpski turista nije obratio sa bilo kakvom povredom koja je uzrokovana jakom kišom i nevremenom.

Navode da će sve biti vraćeno u normalu najkasnije do sutra ujutru. U toj agenciji kažu da će turista kojem je palo drvo na automobil biti obeštećen. Ističu da je prošle godine u Grčkoj bila veća oluja od ove koja je sada pogodila Halkidiki.

Srpska turistkinja sa Halkidikija se putem vibera javila Tanjugu i napisala da od sinoć nemaju vodu niti struju, kao ni internet.

“Uključila sam se samo da javim mamama da ne brinu. Bila je zaista strašna oluja, srećom počela je kad smo mi ušli u sobu pa nismo bili u opasnosti. Inače je letelo sve… ležaljke, suncobrani, krovovi, drveće… Auto smo proverili noćas u nekom trenutku i bio je ok, od jutros ne znam. Sada je samo oblačno i tiho. Kao posle oluje”, navela je ona.

Greece Storm

U “Oktopod travelu” kažu da se turisti koji su preko te agencije uplatili letovanje u Grčkoj, a ni turistički predstavnici nisu do sada javljali agenciji sa informacijama da su imali veće probleme zbog nevremena.

Najviše problema bilo je u mestima Nea Potidea na Kasandri i Neos Marmarasu na Sitoniji i to uglavnom u hotelskom smeštaju gde pretežno odsedaju ruski turisti, dok su naši uglavnom u apratmanskom smeštaju.

“Plašili smo se da bi voda mogla da uđe u smeštaje u prizemlju gde imamo dosta aranžmana u nekim mestima, ali srećom to se nije desilo. U nekim mestima nema struje i vode ali je najavljeno da će to biti rešeno do 13 sati danas”, kaže Dejan Vukarica, šef prodaje u “Oktopod travelu”.

On ističe da do sada nije bilo mnogo poziva i da se nada da neće doći do otkazivanja aranžmana. Sledeću smenu imamo 14. jula i pratićemo situaciju i u skladu sa time donositi dalje odluke, a u cilju da se turistima garantuje bezbednost na letovanju, kaže Vukarica.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar