U PET KAMPOVA NA KOSOVU ISIS OBUČAVA TERORISTE: Srbija u opasnosti?!

U PET KAMPOVA NA KOSOVU ISIS OBUČAVA TERORISTE: Srbija u opasnosti?!


Na KiM postoji pet dobro skrivenih kampova u kojima ISIS obučava za terorističke napade 300 dece od sedam do 17 godina! Alo.

To otkriva osnivač i predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA Dragan Đokić. Svaki od tzv. crnih kampova može da primi po 60 dece, a najveći se nalazi u selu Debelde, istočno od Kačanika, na granici sa Makedonijom i samo dvadesetak kilometara od teritorije centralne Srbije.

Ostali centri za obuku smešteni su u nepristupačnim brdima u okolini Prizrena, Peći, Dečana i u blizini puta Uroševac-Dečani kod Orahovca. Decu u kampovima indoktriniraju radikalni imami sa KiM, a za terorističke akcije ih obučavaju džihadisti iz južne srpske pokrajine koji su ratovali u Siriji.

Đokić objašnjava da su kampovi javna tajna na KiM i da je najopasnija stvar to što roditelji svesno i dobrovoljno šalju decu u njih.
– U kampovima su nekada bili obučavani teroristi OVK dok sada borci ISIS tamo uče decu da koriste oružje i eksploziv i ratuju u najrazličitijim uslovima. Pošto je ISIS-u na KiM pristupilo više od sto albanskih porodica u ovim centrima u svakom trenutku boravi oko 300 njihove dece. Što je najgore, njihovi roditelji su na to pristali i sve to u potpunosti podržavaju – kaže Đokić.

On dodaje da je najveći centar za obuku u selu Debelde kod Kačanika i da su još četiri raspoređena u delovima Kosova koji su bliže granici sa Albanijom.

– To je veliki bezbednosni rizik i za Srbiju i za ceo region jer je kamp koji se nalazi kod Kačanika vazdušnom linijom samo 20 kilometara udaljen od teritorije centralne Srbije – upozorava Đokić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar