UBIO ŽENU KLEŠTIMA, PA SE OBESIO: Bizarne smrti nisu izuzetak u Srbiji

UBIO ŽENU KLEŠTIMA, PA SE OBESIO: Bizarne smrti nisu izuzetak u Srbiji

Foto: Marko Đoković


Jelica Ivković (53) iz Vlasotinca mučki je ubijena kleštima u dvorištu porodične vikendice u selu Brezovica. Komšije nisu ništa čule, tačnije čule su glasnu muziku koja je dolazila iz kuće. Izgledalo je kao da neko slavi. Nekoliko sati kasnije i njen suprug Slavoljub Ivković (58) pronađen je mrtav -obesio se konopcem o drvo u šumarku kraj vikendice. Detalje zločina utvrdiće istraga, ali kako nezvanično saznajemo, Jelicu je mučki ubio suprug nakon svađe, a potom je sebi oduzeo život.

Tragedija se dogodila u nedelju, 11. juna, tri kilometara dalje od porodične kuće Ivkovića u vlasotinačkom naselju Manastirište, gde je bračni par došao kombijem samo na jedan dan. Izubijano gvozdenim predmetom, Jeličino telo pronađeno je u samom dvorištu oko 22 sata, a Slavoljubovo telo dva sata posle ponoći kako visi na konopcu privezanom na tankoj grani cerovog drveta u šumarku, sedamdesetak metara od kuće u kojoj se rodio.

Kako je potvrđeno kasnije, Jelica je nasmrt brutalno pretučena kleštima koja su pronađena pored njenog beživotnog tela.
Na licu mesta prizor je bio jeziv, ženino telo bilo je celo krvavo i od krvi nije se moglo prepoznati na koji način je tačno ubijena.

Ova tragedija zapanjila je Vlasotinčane jer su Ivkovići važili za skladan bračni par. Imali su sve -sopstveni biznis, bogatu kuću, sina, snahu i unuče i prelepu kćer, tako da se o motivima ubistva i samoubistva samo nagađa.

-Slavoljub i ja smo rasli zajedno. Bio je dobar čovek i dobar drug. Družili smo se porodično i nisam nikada primetio da imaju problema -priča Miomir Miljković, koji je poslednji video žive Ivkoviće oko 10 sati u Brezovici, kada su Ivkovići u njegovoj kući popili sok i kiselu vodu.

Na mesto zločina zatekli smo Azirija Irijana iz Velikog Trnovca, koji je u rođačkim odnosima sa Ivkovićima, odnosno pašenog Slavoljubovog sina Aleksandra.

-Lažu kad kažu da je bio skladan brak. Jelica je stalno bila u strahu od svog muža, ne znam zašto, ali se uvek nekako plašila. A bila je lepa žena i kulturna, svi smo je voleli -priča i plače ovaj čovek.

Jeličino telo u dvorištu vikendice pronašao je njen sin Aleksandar koji ih je panično tražio.

-U nedelju posle podne Aleksandar me je pitao jesam li video njegove roditelje. Rekao je da se sa njima poslednji put čuo oko 15 sati, da su mu rekli da ručaju na terasi i da je u pozadini čuo muziku, te da ih od 17 sati uporno zove, ali da su im mobilni telefoni isključeni. Rekao sam da smo ujutru popili kafu i da su sigurno tu negde po dvorištu. Tek oko 22 sata mi je neko javio da je

Jelica ubijena, a da se za Slavoljubom traga. Savetovano mi je da ne izlazim iz kuće jer je najverovatnije naoružan -nastavlja priču Miljković. Prema rečima svedoka, Slavoljub je bio lovac i imao je naoružanje.

Potraga za ubicom trajala je skoro do dva sata iza ponoći, kada je pronađen kako visi na drvetu. Niko ne zna kakva se drama odigravala u toj divljini sa oko pet do šest naseljenih domaćinstava, do kojih se stiže velikim usponom po makadamskom putu, ali na osnovu price komšija, može se pretpostaviti da se vodila ljuta borba pre nego su oboje izdahnuli.

Slavoljub je zatečen go do pasa, a ispod rebara su bile vidljive ogrebotine, najverovatnije od nokata, što ukazuje na mogućnost da je Jelica pružala otpor.

-U to vreme moji kerovi su ludački lajali, što je bilo neuobičajeno. Izašao sam napolje i ništa nisam primetio. Verovatno su oni osetili da se neko šunja po šumarku -priča komšija nastradlih koji ne želi da mu se pominje ime.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar