UBISTVO BEOGRAĐANINA U JOHANESBURGU

UBISTVO BEOGRAĐANINA U JOHANESBURGU


 

Beograđanin Jugoslav Smiljkić (51) iz Beograda ubijen je u subotu u Johanesburgu, po istom scenariju smrti po kome je u poslednjih godinu dana izvršeno pet napada na Srbe i Crnogorce, koji su očigledno bili uključeni u kriminalne poslove u JAR.

Smiljkić je ubijen u predgrađu Johanesburga, kada je zaustavio motor na trotoaru, i izvadio mobilni telefon da otkuca poruku. U tom momentu, pored njega je stala crna “honda akord” iz koga su izašla dvojica napadača, maskirana fantomkama i u Smiljkića ispalili desetak hitaca.

Posle pucnjave, Smiljkić je pao mrtav, a napadači su pobegli “hondom”.

Kako su preneli tamošnji portali, kod ubijenog Smiljkića su pronađena češka dokumenta, koja su sada na proveri. Za izvršenje zločina još niko nije osumnjičen.

Svi napadi na Srbe i Crnogorce 

Ubistvo Smiljkića je peti napad na Srbe i Crnogorce u poslednjih godinu dana u JAR. Milan Đuričić Miki, odbegli ubica Željka Ražnatovića Arkana, ubijen je u aprilu prošle godine, dok je čekao zeleno svetlo na semaforu. Bio je u svom automobilu, kada su mu prišla dvojica napadača i u njega ispalili smrtonosni rafal. U julu 2018. ubijen je Darko Kulić, a mesec dana kasnije na identičan način i trgovac dijamantima, poreklom iz Crne Gore – Đorđe Mihaljević. Dok je Mihaljević čekao zeleno svetlo na semaforu, dvojica napadača pritrčala su njegovom “poršeu” i zapucali. U oktobru prošle godine u Johanesburgu je napadnut i Rade Dragojević Ćentica, koji je uspeo da pobegne napadačima. Pogođen je hicem u ruku, i nakon toga je smešten u bolnicu pod policijskim obezbeđenjem.

NE PROPUSTITE:

NOVI VATRENI OBRAČUN U JOHANESBURGU: Srbinu prišao na benzinskoj pumpi, izvadio pištolj i pucao

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar