UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA I MILOŠA VIDAKOVIĆA: Miloš Delibašić oslobođen, ukinut mu pritvor

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA I MILOŠA VIDAKOVIĆA: Miloš Delibašić oslobođen, ukinut mu pritvor

Foto: Nemanja Jovanović


Miloš Delibašić, koji je osumnjičen da je zajedno sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu čiji pripadnici su izvršili seriju ubistva, danas je pred Specijalnim sudom oslobođen optužbi s čime je pred Specijalnim sudom okončano suđenje za ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi 2013. godine.

Sud mu je nakon izricanja presude ukinuo pritvor i on će u toku dana biti pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem je više godina.

Ostali pripadnici grupe, Goran Bojanić, Saša Cvetanović, Miloš Vojinović, Ratko Koljenšić i Slaviša Novaković su osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne.

Poslednjoj dvojici je suđeno u odsustvu, Koljenšić je “nedostupan pravosudnim organima Srbije“, a Novaković je u bekstvu.

Protiv Šaranovića optuženog da je zajedno sa Delibašićem organizovao ovu grupu postupak je obustavljen pošto je ubijen u Budvi u februaru 2017. godine.

Tokom suđenja koje je počelo 2016. godine, optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića koji je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi i svedočio protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar