Uhapšen još jedan pomorac iz Crne Gore povezan sa zaplenom kokaina

Uhapšen još jedan pomorac iz Crne Gore povezan sa zaplenom kokaina

Shutterstock


U nastavku istrage o zapleni 18 tona kokaina na brodu MSC Gajan američki istražitelji su uhapsili još jednog člana posade iz Crne Gore.

Njegov identitet nije zvanično saopšten, ali prema pisanju podgoričkog Dana, radi se o Kotoraninu čije je hapšenje usledilo nakon niza veštačenja i saslušanja preostalih osumnjičenih, među kojima su većinom državljani Crne Gore, prenosi RTCG.

Odmah pošto je droga pronađena, uhapšen je Budvanin I. Ð i još jedan muškarac koji su radili na brodu, a zatim još četiri člana posade od kojih su trojica Crnogorci.

Povezane vesti – TONA KAO OMANJI KILOGRAM: Raspadom Jugoslavije promenilo se i tržište narkotika

Osumnjičeni, kao i preostali članovi posade koji zasad imaju status svedoka u ovoj istrazi, ranije su dali iskaze pred nadležnim organima SAD, međutim, navodi se da su tužilac i sudija više puta upoređivali njihove izjave i uočili niz kontradiktornosti i nejasnoća, zbog čega je odlučeno da se sledećeg ponedeljka obave dodatna saslušanja.

Prema pisanju američkih medija, I. Ð. je priznao na saslušanju da je za ovaj posao trebalo da dobije 50.000 dolara u kriptovalutama, dodajući da je brodskom dizalicom napunio kontejnere drogom, nakon čega je sakrio.

Jedan od direktora Carinske i granične kontrole SAD (CBP) Kasi Darst potvrdio je ranije da je ovo najveća zaplena narkotika u Americi.

Osumnjičeni članovi posade su pritvoreni, dok je deo svedoka vraćen na brod, ali im je zabranjeno da se kreću bez odobrenja nadležnih organa.

Američke vlasti pokrenule su opsežnu istragu kako bi utvrdili sve detalje kriminalnog plana i identifikovale sve učesnike u ovom nelagalnom poslu.

Povezane vesti – U Šarićevom procesu za pranje para nema svedoka saradnika

Osumnjičeni, osim I.Ð. i još jednog muškarca, negirali su sumnje istražitelja, tvrdeći da nemaju nikakve veze sa zaplenjenom drogom.

U dokumentu koji je zaplenio FBI navode se svi detalji o članovima posade pomenutog broda, kao i vreme i datum ukrcaja tereta, licence pomoraca, početna tačka i krajnja destinacija.

Oduzet je i dnevnik broda, kako bi se utvrdilo kretanje i gde je stajalo plovilo i koliko dugo se tada zadržavalo na kojem mestu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar