Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Mirkovića u Belvilu

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Mirkovića u Belvilu


Beogradska policija uhapsila je sinoć Beograđanina L.T. (22), osumnjičenog da je neposredni izvršilac ubistva Bojana Mirkovića (34), 12. novembra u naselju Belvil.

Pored njega, u toku noći su uhapšeni i D.K. iz Beograda i F.I. crnogorski državljanin sa Cetinja, koji su vršili pripremu bekstva na teritoriju Bosne i Hercegovine.

“L.T. je direktni izvršilac navedenog krivičnog dela, lice D.K. je saizvršilac, dok će uloga crnogorskog državljanina sa Cetinja biti naknadno utvrđena”, naveo je Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević, saopštava MUP.

Povezane vesti – Maljem u glavu

U subotu su uhapšena još dvojica osumnjičenih za saizvršilaštvo u ubistvu Mirkovića, a to su I.N. (39) iz Nikšića sa boravištem u Beogradu i B.K. (37) iz Beograda.

Oni se terete za krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način saizvršilaštvu, rekla je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

policija2

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna doživotnog zatvora.

Povodom ovog hapšenja, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je ponosan što su u izuzetno kratkom vremenskom periodu, pripadnici UKP i svi pripadnici MUP uspeli da to strašno, brutalno mafijaško ubistvo rasvetle do kraja.

Povezane vesti – Pucanj u pucača

“Zločina je bilo, zločina će biti, ali pripadnici MUP neće dozvoliti da ni jedan zločin bude nerasvetljen i da bilo kakav mafijaš u našoj zemlji može da izbegne pravdu i zakon. Predsednik Aleksandar Vučić je objavio rat mafiji. Svi pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova taj rat vode iskreno, požrtvovano i uspešno”, poruči je Vulin.

On je zahvalio svakom od njih, u ime građana Srbije što su, kako je naveo, ova zemlja i ovaj grad bezbedniji danas i što će ova zemlja biti bezbednija i sutra.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar