UHAPŠENA BELGIJSKO-SRPSKA FUDBALSKA MAFIJA: Osumnjičeni za malverzacije povodom transfera igrača

UHAPŠENA BELGIJSKO-SRPSKA FUDBALSKA MAFIJA: Osumnjičeni za malverzacije povodom transfera igrača


Državljani Belgije i Srbije, među kojima trener fudbalskog kluba Briž, dvojica belgijskih fudbalskih sudija i nekoliko fudbalskih menadžera klubova, uhapšeni su u vezi sa malverzacijama povodom transfera igrača u fudbalskim klubovima Briž, Anderleht, Lokeren, Gent i drugim.

U toku je saslušanje osumnjičenih u Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopštilo je to tužilaštvo.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji srpskog Tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agancijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, i sa belgijskim, francuskim, luksemburškim, kiparskim, makedonskim i crnogorskim pravosudnim organima.

Kako je saopstilo srpsko tužilaštvo, izvršen je pretres prostorija 10 fudbalskih klubova u Belgiji, na ukupno 57 lokacija.

Zbog sumnje da su državljani Srbije umešani u vršenje krivičnog dela pranje novca nezakonito stečenog malverzacija u belgijskim fudbalskim klubovima, u Srbiji su izvršeni pretresi na šest lokacija u Beogradu i Nišu, i tom prilikom nađeno je oko 800.000 evra.

Za taj novac se sumnja da potiče od izvršenja ovih krivičnih dela, a koji su osumnjičeni pokušali da “operu” na teritoriji Srbije, navodi tužilaštvo.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar