UHAPŠENE TRI OSOBE: Krijumčarili migrante i u vreme vanrednog stanja?

UHAPŠENE TRI OSOBE: Krijumčarili migrante i u vreme vanrednog stanja?

AP Photo/Darko Bandic


Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, srpska policija je danas uhapsila tri osobe osumnjičene da su kao članovi organizovane kriminalne grupe od 27. januara do 28. aprila ove godine krijumčarili migrante preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije.

Zbog sumnje da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi uhapšeni su I. M. (39), koji se sumnjiči da je organizator kriminalane grupe, G. S. (42) i B. J. (44), saopštio je MUP.

Sumnja se da su članovi ove organizovane kriminalne grupe od 27. januara do 28. aprila ove godine (i tokom vanrednog stanja), organizovali nedozvoljen prelazak preko državne granice Srbije u cilju daljeg nedozvoljenog tranzita preko Hrvatske i Slovenije do Italije, za sedam migranata, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminal.

FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC

FOTO TANJUG/ OKSANA TOSKIC

Dva migranta su državljani Indije, dok je pet neutvrđenog državljanstva.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe su usluge naplaćivali sa 1.900 evra migrantu, navelo je tužilaštvo.

MUP navodi da je policija prilikom pretresa stanova, na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni, pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, dodaje se u saopštenju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar